maanantai 26. syyskuuta 2011

Näissä en päässyt loppuun asti


David Eagleman: Tarinoita tuonpuoleisista
Enpä osannut arvata siepatessani tätä innoissani kirjaston uutuushyllystä mukaani, että saattaisin jättää tämän kesken. Mutta jätin kumminkin. :) Kyllä tässä ehti kiinnostaviakin juttuja tulla vastaan, mutta sitten taas joitain jotka eivät napanneet yhtään. Jossain vaiheessa totesin etten jaksa keskittyä kirjaan, ja mielenkiinto vain haipui pois. Huono ajoituskin saattoi olla osasyynä. (Nyt kun tätä kirjoittaessani muistin sen jutun, jossa kuolleet esiintyivät elävien unissa, aloin miettiä, olisiko sittenkin pitänyt jatkaa vielä, vaikka vain selaillen...)


Marcel Proust: Kadonnutta aikaa etsimässä - Swannin tie: Combray
Ensin mainittu keskeytys ei kuitenkaan merkittävästi harmita, tämä sen sijaan senkin edestä! Kun Sara julkisti Proust-haasteensa, aloin haaveilla siitä kuinka voisin sanoa lukeneeni koko Kadonnutta aikaa etsimässä -sarjan. ;) Se haaveilu lopahti kuitenkin lyhyeen, koska en päässyt ensimmäisessä osassa muutamaa kymmentä sivua pidemmälle. Yritin kyllä, mutta jouduin toteamaan että ei pysty. Ei tällainen tajunnanvirtaisuus vain ole mua varten. :(


Theoni Pappas: Matematiikan ilot
Lyhyet tekstit monenlaisista matematiikkaan liittyvistä asioista ja ilmiöistä olivat kyllä kiinnostavia, niitä vain oli niin paljon että uuvahdin. :) Suosittelen tutustumista aiheesta kiinnostuneille!

9 kommenttia:

 1. Minäkin harkitsin Eaglemanin kesken jättämistä, mutta luin sitten kuitenkin loppuun. Hyvä idea, mutta toteutus ei kantanut loppuun asti.

  VastaaPoista
 2. Hauskaa lukea kesken jääneistäkin kirjoista! Joskus syynä on kirja, joskus vain epäsopiva tilanne.

  VastaaPoista
 3. Apua! Matematiikan ilot xD Kuulostaa antimatemaattisesti suuntautuneen ihmisen korviin ihan painajaiselta :D

  VastaaPoista
 4. Pitää laittaa tuo Matematiikan ilot muistiin, voisi olla ehkä jopa kiinnostava. :)

  Minä meinasin hyytyä Proustiin alkumetreillä mutta nyt pääsin vihdoin vauhtiin, toivottavasti ehdin ennen kuin keskustelu alkaa!

  VastaaPoista
 5. Amma: Idea oli tosiaan hyvä ja luulen että siellä seassa olisi ollut helmiä jotka olisi kannattanut lukea, mutta en nyt sitten jaksanut alkaa niitä seuloa. :)

  Luru: Olen nyt ottanut tavakseni mainita näitä kesken jääneitä aina välillä, koska luen kiinnostuneena muidenkin blogeista, mitkä kirjat ovat kärsineet tällaisen kohtalon ja miksi. :) Lisäksi kirjat saattavat esiintyä tuossa Nyt luen -kohdassa ja tehdä sitten katoamistempun, joten senkin vuoksi on kiva antaa selitys asialle!

  Hihii, Morre, usko pois vaan että matematiikka on iloinen asia! ;)

  linnea: Tuo Proustin selättämättömyys ottaa nyt kyllä vähän luonnon päälle! Odotan kiinnostuneena mitä muilla on sanottavaa.

  VastaaPoista
 6. Hauskaa lukea näistä kesken jääneistä, ja hymyilytti kun joukosta löytyi myös Proust. :) Älä Satu huoli, minulle taas kävi niin että Umberto Eco taisi saada minusta semmoisen niskalenkin, ettei lukeminen edisty ollenkaan. Jos yritän lukea Ruusun nimeä, nukahdan. Huoh.

  Eaglemanin kirja vaikuttaa ihan kiinnostavalta, mutta jokusen blogiarvion siitä lukeneena tiedän jo ettei se ole yhtään minun kirjani. Ja lukion laajan matikan ryhmästä neljän kurssin jälkeen luovuttaneena tuo Matematiikan ilotkin kuulostaa minulle lähinnä vitsiltä. :D

  Linnea hoi, hyvin ehdit, Proust-keskustelu alkaa vasta 1.10, en ehdi työvuorojeni takia tehdä postausta perjantaiksi (ja varsinkin kun kirja on vielä itsellänikin vähän kesken... :)

  VastaaPoista
 7. Sara, harmi että Eco tökki, mutta toisaalta ihan kiva olla tasoissa! :D

  Olenkin juuri aloittelemassa sen toisesta osasta kirjoittamista. Jännä nähdä moniko on päässyt sinne asti, alku kun oli useimmilla hyvin kangerteleva! :)

  VastaaPoista
 8. En ole lukenut mitään noista, mutta tuttu tunne, että jää kirja kesken. Joskus vain ei pääse kirjan tarinaan sisään tai kirja alkaa ärsyttää. Juuri jokin aika sitten luin eräästä kirjasta peräti sata sivua, mutta sitten kirja alkoi sen verran ahdistaa, että selailin kirjan loppuun. Luultavasti minultakin jäisi Matematiikan ilot kesken. :)

  VastaaPoista
 9. Välillä niin vaan käy, mutta onneksi niitä onnistuneita kirjavalintoja on paljon enemmän! :)

  VastaaPoista