sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Lintukokoelma ja muitakin kansiteemoja...

Kun hankin Iida Rauman Katoamisten kirjan ja se päätyi hyllyssäni melko lähelle Mervyn Peaken Titus Groania, pisti silmään että molempien selkämyksessä on lentävä musta lintu. Kun sitten annoin katseen vaeltaa muuallakin hyllyssä, huomasin että onhan niitä lintuja siellä vielä muutama muukin:


Olen joskus suunnitellut kerääväni samaan kuvaan samaa teemaa edustavia kansia, ja saatan niin vielä tehdäkin mutta tämä selkämyskatselmus oli huomattavasti näppärämpi toteuttaa. :) Idea ei ole omani, vaan peräisin The Infinite Curio -blogin Kaylta, joka on jo pitkään harrastanut teemoitettujen kansikoosteiden tekemistä. Klikkaa tunnisteista "artsy shelf"!

Haastan muutkin katsomaan kirjojaan "sillä silmällä" - mahtaako joko kansista tai selkämyksistä löytyä jotain toistuvaa teemaa?

11 kommenttia:

 1. Oih kun hauskannäköistä! Pitääpä itsekin tarkkailla omaa kirjahyllyä, josko sieltäkin löytyisi kivoja ryhmittymiä!

  VastaaPoista
 2. Hei miten hauska idea! Täytyy tosiaan itsekin vilkuilla omaa kirjahyllyä samalla ajatuksella :)

  Minusta on ihanaa, jos juuri kirjan selkämykseen on panostettu, sillä sehän hyllystä näkyy. Toki arvostan myös kauniita kansia.

  VastaaPoista
 3. Täytyypä tosiaan käydä hylly läpi, joskin tuntuu että yhteneväisyyttä löytyy vain väreissä :D
  Linnut ovat kovin symbolisia, voisi veikkata että ovat yksi käytetyimmistä eläimistä kansitaiteessa...

  VastaaPoista
 4. Oi miten kiva idea! Enpä ole aiemmin ajatellut, että lintuja on noinkin monessa (ja vielä tutussa...) kirjassa :).

  VastaaPoista
 5. Voi mieletön miten ihana "lintukokelma!" Tahtootahtoo myös!! :)

  VastaaPoista
 6. Mikä muuten on tuo "Jos korkealla pelottaa"? En ole koskaan kuullut koko kirjasta, mutta nimi sytytti heti. Suosittelisitko?

  VastaaPoista
 7. Emilie: Tarkkailemaan vaan - selkämyksistä bongasin omista kirjoistani ainakin pari kauempana kävelevän ihmisen siluettia, olisi kiva nähdä jos jollain sattuisi olemaan sellaisia isompi valikoima! :)

  Katri: Selkämykseen panostaminen ilahduttaa muakin, toki yhtään itse kantta väheksymättä. Joskus kansi saattaa olla todella hieno mutta selkämys sitten kuitenkin ihan "perusmallia".

  Disa: Joo, linnut varmaankin ovat yleisimpiä eläimiä näissä. En muista että olisi pahemmin karhuja tai oravia tullut vastaan... ;) Kafka rannalla -kirjasta kyllä ainakin löytyy kala!

  Tessa: Hih, kävi kyllä mielessä että "miten en oo muka ennemmin huomannut..." :)

  Elma Ilona: En ole lukenut tuota vielä, joten paha sanoa! Luin joskus vuosia sitten saman kirjailijan Sinisen päiväpeitteen, josta kyllä muistelen pitäneeni mutta kovin tarkasti se ei ole mieleen jäänyt. Kiinnostavalta tuo kyllä vaikuttaa, kurkkaapa tänne!

  VastaaPoista
 8. Mahtava idea! Odotan innolla lisää kansikatselmuksia!

  VastaaPoista
 9. Odotan myös - toivottavasti joku innostuu kunhan ehtii! :)

  VastaaPoista
 10. On kyllä hienon näköinen kokonaisuus. Minun kirjoissani näyttää olevan aika paljon ihmishahmoja, niistä voisi syntyä jonkinlainen muotokuvagalleria.

  VastaaPoista
 11. Kuulostaa hyvältä, kuvaamaan vaan! :)

  VastaaPoista