lauantai 20. lokakuuta 2012

Pertti Nieminen: Päivä näin sininen ja tyyni & Vyötettiin ja vietiin

Nämä kaksi kokoelmaa sisältävät samanlaisia tuttavallisen hymyilyttäviä, hiljaisen viisaita, keskenään tarinoita muodostavia runoja kuin Pertti Niemiseltä aiemmin lukemani Maailma pitäisi aloittaa alusta. Runoissa jutellaan lapsenlapsille, matkustetaan, juodaan olutta ja viiniä, ihmetellään pihamaan eläimiä ja välillä moititaankin maailman nykytilaa. Yritetään lennättää leijaa, mutta joudutaan huomaamaan että tuulella on oma elämänsä. Olen taas ihan yhtä ihastunut.Illalla siili puolen aarin pihalla
omenapuun alla.
"Hei" huudahti vaimoni.
"Sanoitko jotain?" kysyin
ja menin katsomaan.
"Sanoin", vastasi hän,
"mutta en sinulle."

(Vyötettiin ja vietiin)


Ulkoasu: Vaikka Päivä näin sininen ja tyyni ei väritykseltään niin miellytäkään, ihailen silti taas tätä Runoja tunteville -sarjaa. Harmi ettei näissä päällystetyissä kirjaston kappaleissa pääse hipelöimään kannen kangasmaista pintaa. Graafinen suunn.: Päivi Puustinen.

Kustantaja Otava 2000/2003, 78/54 s.

6 kommenttia:

 1. Oi että, Pertti Nieminen on yksi ikisuosikeistani! Ihanaa kun postasit tästä.

  VastaaPoista
 2. Niemisestä tuli heti ensitutustumisella yksi omistakin suosikeistani! :)

  VastaaPoista
 3. Tuo isoisänäkökulma on kiinnostava ja muutenkin jotenkin aina ilahdun kun runokirjoja otetaan esille, vaikka itse nykyisin luen niitä hävettävän vähän.

  VastaaPoista
 4. Näkökulma on tosiaan kiinnostava ja kolmen kokoelman jälkeen tuntuu vähän siltä kuin tuntisin jo eräänkin lapsenlapsen. :)

  Muistelin elämäni aikana lukemiani runokokoelmia ja pääsin kymmeneen, enkä usko ainakaan kovin monta unohtaneeni. Keskimäärin olen kuitenkin pitänyt lukemastani paljon, joten olisi varmaan syytä lukea enemmänkin!

  VastaaPoista
 5. Pertti Niemisestä minulle tulevat jotenkin mieleen teinivuodet...Ehkä hän on runoillut muutakin kuin vaimosta ja lapsista. Olen ollut aikeissa hänen teoksiaan hakea kirjastosta, mutta en ole vielä ehtinyt.

  Olisiko Kai Niemiselle sukua?

  VastaaPoista
 6. Joo, on runoja muistakin aiheista. :)

  Pertti Nieminen on Kai Niemisen isä. Nuoremmankin Niemisen tuotantoon olisi tarkoitus tutustua.

  VastaaPoista