perjantai 29. maaliskuuta 2013

Maaliskuun kirjahankinnat

Menin sitten päättämään tammikuussa Katrin luona, että alanpa minäkin listata kuukauden ostetut kirjat. Muutenhan tämä on kyllä mukavaa hommaa mutta jos tahti jatkuu samanlaisena kuin nyt alkuvuodesta, niin alkaahan tämä olla myös hieman noloa! :) Mutta jatketaan katk- ei vaan ihanan kirjaisaan loppuun asti - saanpahan itsekin selville millainen hamsteri oikein todella olenkaan. Siis tutkimaan maaliskuun saalista (uskallan luvata että nyt pääsiäisen aikana en enää ehdi yhtäkään kirjaa kotiuttaa).


Jonathan Carroll: Naurujen maa. Jo aiemmin lukemani kirja, jota olen metsästänyt itselleni. Rosebudin Pienten kustantajien helmiä -kampanja osoittautui aarreaitaksi, josta löytyi toinenkin kaivattu kirja:

Regina McBride: Ennen sarastusta, johon ihastuin viime vuonna.

Georges Perec: Elämä Käyttöohje on myös saman tilauksen peruja. Tämä on kutkuttanut jo pitkään.

Sergei Dovlatov: Meikäläiset. Dovlatovista olen jo etukäteen niin vakuuttunut, että tämäkin piti käydä hakemassa talteen ennen Matkalaukun lukemista.

Seuraavat neljä olen muistaakseni poiminut Infon alepöydältä/löytöhyllystä:

Alice Hoffman: Punainen puutarha. Blogisuositusten innostamana.

John Irving: Oman elämänsä sankari. Yhtään Irvingiä en ole vieläkään ehtinyt lukea, mutta kolme niitä nyt olisi tuossa tyrkyllä.

Michel Houellebecq: Maasto ja kartta. Ei ihan mukavuusalueella, mutta kiinnostaa kyllä. Ja nimi on hieno.

William Shakespeare: Loppiaisaatto. Arvelin kyllä Juhannusyön unen luettuani että ehkä Shakespearen tragediat sopivat mulle komedioita paremmin, mutta en malttanut olla tätä ostamattakaan...

Maija Haavisto: Marian ilmestyskirja. Tämän hankkimisesta olikin jo aiemmin puhetta.

Benedict Jacka: Fated, Cursed & Taken. Minna Vuo-Cho onnistui houkuttelemaan.

Rebecca Skloot: The Immortal Life of Henrietta Lacks. Paljon kehuttu tietokirja naisesta, jonka solut päätyivät hänen tietämättään laajaan lääketieteelliseen tutkimuskäyttöön.

Taina Latvala: Välimatka. Katjan arviota kommentoidessani totesin, että olen lukenut nolostuttavan vähän mitään paikallista, siis eteläpohjalaista. Olisi aika tehdä niinkin, ja tämä kyllä kiinnostaa.

Seuraavassa rivissä pari kirpparilöytöä ja kolme huuto.net-ostosta:

Jeanette Winterson: Ihoon kirjoitettu. Wintersonin kirjoitustyylistä en saa tarpeekseni.

Alexandre Dumas: Kamelianainen. Voisihan sitä tämänkin klassikon lukea.

Annie Proulx: Lyhyt kantama & Maan tomua. Pakko-ostoksia Näin on hyvä -kokoelmaan ihastumisen jälkeen.

Ursula K. Le Guin: Tehanu täydentää Maameri-sarjan, joka on siis vain lukemista vailla...

Novelli-innostus jatkuu. En muista olenko aiemmin lukenutkaan usean kirjoittajan antologioita, mutta nytpä niitä on hankittuna kaksi:

Steampunk! - Koneita ja korsetteja sekä

Taskunovellit.

Kati Närhi: Mustasuon mysteeri jatkaa Saniaislehdon salaisuuksien maailmassa, jossa kyllä viihdyin vaikka en täysillä ihastunutkaan.

Pertti Nieminen: Vyötettiin ja vietiin. Niemisen runoihin sen sijaan olen rakastunut! Tämäkin luettu jo aiemmin ja nyt siis omaankin hyllyyn napattu.

Karl Ove Knausgård: Taisteluni 1. Olen ajatellut, ettei paljon puhuttu ja kehuttu Knausgård taida olla mua varten, mutta sittemmin olen lämmennyt ajatukselle kokeilemisesta. Vihoviimeinen sysäys taisi tulla Pekalta.

Kun lasketaan yhteen nämä, helmikuiset ja tammikuiset (postauksessa mukana monta joukukuistakin hankintaa) ostokset, määräksi tulee 56. Hups. Ja samassa ajassahan olen lukenut 19 kirjaa, yhtä lukuun ottamatta sentään omasta hyllystä. Mt. TBR ei siis ainakaan ole nahistumassa olemattomiin lähiaikoina... :)

EDIT klo 21: Ei voi olla totta! Ei pitäisi näköjään mennä lupaamaan yhtään mitään, oli sitten pääsiäinen ja kirjakaupat kiinni tai ei. Kävin vanhempieni luona ja päädyin etsimään Astrid Lindgrenin Satuja-kirjaa jonka tiedän siellä jossain olevan. Sitä en löytänyt mutta hoksasinpa siinä samalla että niin tosiaan, siellähän on Antti Tuurin Pohjanmaa ja Orvokki Aution Pesärikko, ja tuoreessa pohjalaiskirjallisuusinnostuksessani nappasin ne "pitkään lainaan". Kotona vasta hihitellen muistin mitä olin muutama tunti sitten kirjoittanut ja tajusin mitä tuli tehtyä. Päivitetään siis saldoksi 58. (Nuo sain siis hyvällä omatunnolla pölliä koska ei niitä kukaan olisi kuitenkaan muuten lukenut... :)

15 kommenttia:

 1. Ohhos. Melkoinen määrä kirjalöytöjä! Näitä on kyllä kiva lukea, sillä on mielenkiintoista seurata, miksi kirja on ostettu jne.

  VastaaPoista
 2. Hui kauhistus...
  olen lukenut Välimatkan ja voin kyllä suositella.

  VastaaPoista
 3. Ja itsekin olen kauhistellut sitä kirjojen määrää, mitä olen jo tänä vuonna ehtinyt ostamaan.. En kuitenkaan yllä sinun lukemiisi. :) Tuota Henrietta Lacks -kirjaa olen itsekin hivellyt kirjakaupassa useampaan otteeseen, mutta vielä en ole sortunut.

  VastaaPoista
 4. Hanna: Joo, melkoinen määrä on taas tosiaan kertynyt... Vielä joskus ehdin nuo lukeakin. ;)

  Mai: Vähän olen minäkin kauhistunut mutta enemmän silti onneksi iloinen näistäkin ostoksista! :)

  Marja: Tämä ostosten listaaminen on kyllä valaisevaa. Jos olisin lonkalta heittänyt veikkauksen vuoden saldosta, en varmastikaan olisi arvannut tuollaista määrää!

  VastaaPoista
 5. Oi joi, vaikka mitä kiinnostavaa!! :)

  VastaaPoista
 6. Jee! Oma saldoni huitelee jossain vastaavissa lukemissa. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana saalis! Mä olen ostanut tässä kuussa huimat kaksi kirjaa ja rahatilanne liippaa sen verran läheltä nollaa että siihen taidetaan jäädä :D Kateudella siis katselen muiden ostoksia.

  VastaaPoista
 8. Melkoisesti löytöjä :)

  Minä olen kartuttanut muutamassa kuukaudessa King-kokoelmani lähes täydeksi, joten kuvattavaa riittäisi minunkin tontillani :D

  VastaaPoista
 9. Susa, niin on - kiinnostavat kirjat eivät kyllä lukemalla ja ostelemalla lopu!

  Pekka, oikea meininki! ;)

  Jami: Taidan toistaiseksi tyytyä kirjamäärän seuraamiseen rohkenematta laskea, paljonko rahaa oikein tulee kulutettua...!!

  Villasukka kirjahyllyssä: Ooh, (lähes) täydellinen King-kokoelma on kyllä jo ajatuksena komea! Kuvia! ;)

  VastaaPoista
 10. On siinä hetkeksi lukemista :-) Minä olen ihan tyytyväinen, kun ostan pääasiassa e-kirjoja - sitä määrää ei näe niin helposti...

  Tuo JAckan sarja onkin paras noista viime aikoina lukemistani viihdefantasiasarjoista - toivottavasti pidät sinäkin !

  VastaaPoista
 11. Heh, e-kirjoja saattaisikin päästä kertymään vielä salakavalammin kun ei niitä tosiaan "huomaa"... ;)

  VastaaPoista
 12. Onneksi tämä addiktio ei ole epäterveellinen! :D

  VastaaPoista
 13. Satu, mistä sait Ennen sarastusta? Minä olen nyt itse sitä paitsi, sillä ajattelemattomasti annoin sen lahjaksi ja nyt on kuin pala sydämestä puuttuisi...

  Oman elämänsä sankari on yksi Irvingin parhaista.

  VastaaPoista
 14. Se on peräisin Rosebudin verkkokaupasta, täältä, ja näkyy löytyvän edelleenkin valikoimista! :)

  VastaaPoista