lauantai 9. huhtikuuta 2011

Synttäriarvonta!

Takana on varsin keväinen talviloma Levillä: hiihdin, laskin mäkeä sekä suksilla että rattikelkalla (sekä kiskoin viimeksimainitun erinäisiä kertoja mäkeä ylös...), söin hyvin (moneen kertaan) sekä kävin kylpylässä ja islanninhevosvaelluksella (Kiitos Irpalle kavereineen!).

Kivaa siis oli, mutta nyt olen ihan jäljessä blogien lukemisessa - ja olettekin olleet 30 days of books -haasteen myötä hyvin tuotteliaita! :) Välillä kävin vähän kännykällä lueskelemassa jotain pahimpia vieroitusoireita lievittääkseni, mutta se yhteys ei ole niin huikean hyvä että olisin läheskään joka paikkaan ehtinyt. Aion hypätä mainittuun haasteeseen vielä itsekin mukaan ja mieluinen blogienluku-urakkakin siis odottaa, mutta ihan ensimmäiseksi täytyy juhlistaa synttäreitä arvonnalla!

Huomenna, 10.4., on nimittäin blogini 2-vuotissyntymäpäivä. Ja siinä onkin syytä juhlaan, sillä nämä kaksi vuotta ovat olleet todella mahtavia, antoisia ja mielenkiintoisia, ja saaneet minut rakastamaan kirjoja ja lukemista vielä entistäkin enemmän! :) Synttärien kunniaksi järjestän arvonnan, jossa on kierrätyshenkisesti tarjolla omasta hyllystäni poimittuja kirjoja - käytettyjä siis kaikki. Voittaja saa valita neljä kirjaa tästä pinosta:


Sen verran omistushaluinen valitettavasti olen, etten mitenkään kykene saamaan itseäni luopumaan niistä ihan supermegahyvistä. ;) Mutta paljon hyvää on silti tarjolla: kirjoja joista pidin, kirjoja joista kuulisin mielelläni muidenkin mielipiteitä, ja vähän sellaisiakin joiden yleisesti tunnustettu hienous ei itselleni ihan auennut, ja jotka siis ovat ansainneet paremman kodin. :)

Pehmeäkantiset:
Haruki Murakami: Suuri lammasseikkailu
Leena Lander: Käsky
Deborah Smith: Karhuvuoren varjo
Alice Munro: Kerjäläistyttö
Kovakantiset:
Peter Cameron: Andorra
Mary Ann Shaffer & Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
Yrsa Sigurðardóttir: Kolmas merkki
Tom Egeland: Ympyrän pää
Vikas Swarup: Tyhjentävä vastaus eli Kuka voittaa miljardin?
Chuck Palahniuk: Eloonjäänyt (Meten arvio)
Gil Courtemanche: Kigalin sunnuntait (Kustantajan esittely)
Anna Quindlen: Mustelmilla (Rachellen arvio)

Kolme viimeistä olen lukenut ennen blogia (ja tykkäsin), joten linkitin ne muualle - muut löytyvät blogistani vaikkapa hakutoiminnolla tai Kaikki kirjat -välilehden kautta.

Voittajalle siis lähetetään neljä hänen valitsemaansa kirjaa. Yksi arpa/osallistuja, ja sen voit lunastaa vastaamalla kommenteissa seuraavaan kysymykseen:


Minkä kirjan lukemista et juuri nyt malttaisi millään odottaa?Sellaisia kirjoja voi toki olla suunnilleen sata, mutta mainitse joku! :) Omasta puolestani vastaan, että Pasi Ilmari Jääskeläisen Taivaalta pudonnut eläintarha. Olen himoinnut sen lukemista jo kuukausikaupalla, mutta miten aina muka voikin tulla jotain muuta!!! Nytkin olen onnistunut hamstraamaan kirjastosta pinon joka pitäisi ensin hoidella pois alta. Mutta kyllä mä vielä siihen pääsen käsiksi... :)

Arvonnan suoritan lauantaina 23.4.


Onnea matkaan ja kiitos niin vanhoille kuin uusillekin lukijoilleni seurasta tähän asti!

40 kommenttia:

 1. Siilin eleganssia! Se valikoitui lukupiirikirjaksemme, mutta minullakin on tällä hetkellä liian paljon kaikkea muuta luettavana ja tehtävänä, että voisin siihen syventyä. (Eikä sitä edes meinaa saada lainattua, liian suosittu teos mokoma.)

  Eli mukana ollaan.

  VastaaPoista
 2. Peter Cameronin Andorra, joten mukana ollaan.

  Minä vastasin jo koko huhtihaasteeseen, jos et ole vielä käynyt, vilkaise. Olethan mukana arvonnassani, sinne tulee lisää kirjoja vielä ainakin pari.

  Mukavaa viikonloppua Sinulle!

  PS. Riina, Siilin eleganssia kannattaakin odottaa! Pidin itse siitä kovasti ja se on ollut yksi eniten kommentoiduista kirjoista blogissani.

  VastaaPoista
 3. Vaikea kysymys :) Odotan eniten Sam Wassonin Auringonnousua Manhattanilla tai Claudie Gallayn Rakkaus on saarta. Tai sitten pääsiäisäänestykseni yhtä kirjaa - minullakin on siis arvonta, vielä huomiseen saakka. ;)

  Taivaalta pudonnut eläintarha on minulla kesken. Se ei oikein etene, vaikka ihana onkin.

  VastaaPoista
 4. Tähän on pakko sanoa, että Claudie Gallayn Rakkaus on saari! Pidin niin paljon Tyrskyistä, ja nyt odotan tuota uusinta Gallayn kirjaa kirjaston varausjonosta.

  VastaaPoista
 5. Tähän on pakko vastata, että Anna-Leena Härkösen uusinta romaania, jota hän tosin vasta kuulemma viimeistelee ;) Mutta sitä odotan kuin kuuta nousevaa!

  VastaaPoista
 6. Kate Morton: Paluu Rivertoniin. Siinä kirja, joka on ensihetkistä asti kummitellut mielessäni. Odotukset ovat kovat! Tähän aion tarttua mitä pikimmiten.

  Mukana siis arvonnassa. Ja onnea pitkästä blogitaipaleesta!

  VastaaPoista
 7. Minulla on montakin, mutta vastaan Naakun hengessä: Gallayn Tyrskyt on minulla lukematta vielä. Eilen kyllästyin odottamaan hyvää tuuria & varasin kirjan. Tyrskyjen lisäksi jonotan innolla Katja Kaukosen Odelmaa.

  VastaaPoista
 8. P.S. Sain eilen luetuksi minihaasteen Etelä-Amerikka-aiheisen kirjan! Laitan juttua blogiini luultavasti tänään tai viim. huomenna.

  VastaaPoista
 9. Kauniin päivän kunniaksi kävin tänään kävellen kirjastossa, ja mukaan jäi taas jälleen melkoinen määrä kirjoja, joista olen jo pitempään haaveillut. Näistä mainitsisin ehkä Carloz Ruiz Zafrónin Enkelipelin, olen ihan pihalla tästä ja kaikki muut on jo ehtineet saada sen käsiinsä ajat sitten!

  Toinen mitä odotan on Kätilötyökirja, joka on ollut hyllyssäni jo puolitoista vuotta. Se on koulukirja, mutta aihehan minua tietysti kiinnostaa valtavasti. Olisikohan sen aika kesällä?

  Mukana arvonnassa. Onnea merkkipäivän johdosta! Kirjablogit tekee kyllä kirjojen lukemisesta yhä mielenkiintoisempaa :)

  VastaaPoista
 10. Juuri nyt en millään malttaisi odottaa, että pääsen lukemaan Hilkka Ravilon Mesimarjani, pulmuni, pääskyni... mutta kun se on ostettu omaksi ja kirjaston massiivista pinoa pitäisi ensin madaltaa; ehkä siksi odotankin sitä erityisesti, kun tiedän että joudun odottamaan :D

  VastaaPoista
 11. Onnea kaksivuotiaalle ja hyviä, tuotteliaita vuosia jatkossakin!

  Minä odotan niin hirveästi, että olisi oikea hetki lukea Shieldsin Pikkuseikkoja, mutta kirjakaupan hinta (päälle 38 euroa!!) kirpaisi niin kovasti, että vielä se jäi sinne. Jos se olisi minulla, lukisin sen HETI.

  VastaaPoista
 12. Arto Lapin uusin runokirja, eli Laululento odottaa tuolla hyllyssäni oikeaa hetkeä. Ehkä sitten kun saan Pulkkisen Rajan luettua!

  VastaaPoista
 13. Onnea kaksivuotiaalle! :) Minä en millään malttaisi odottaa Nerea Riescon Ars Magicaa, odottelen sitä kirjaston varausjonosta. Olen jo pitkään etsinyt hyvää noitavainoista kertovaa kirjaa ja tämän kirjan esittelyn luettuani tuntui että tämä voisi olla sellainen!

  VastaaPoista
 14. Paljon onnea kaksivuotiaalle! :)

  On aika montakin kirjaa, joiden lukemista en malttaisi odottaa, mutta sanotaan nyt, että Alice Munron Liian paljon onnea, jota en ole vielä onnistunut saamaan kirjastosta lainaan.

  VastaaPoista
 15. Kunderan Olemisen sietämätön keveys, jostain kumman syystä se on jäänyt lukematta.

  VastaaPoista
 16. Opinnoissa on loppukiireet päällä, joten olen lukukiellossa, mitä tulee mahdollisesti koukuttaviin kirjoihin. Kirjahyllyssä odottelee kaksi teosta, joista en tiedä vielä kumman luen ensin, mutta kummankin haluan lukea mahdollisimman pian: Hannu Rajaniemen The Quantum Thief ja Hal Duncanin Vellum. Varalla on tosin Tyrskyt, jos kaipaan jotain ihan muuta :)

  VastaaPoista
 17. Anja Snellmannin Parvekejumalat kummittelee mielessä (toki moni muukin, mutta tämä tuli ekana mieleen! Sitä tosin pitää vielä odottaa, koska luettavien kirjapino yöpöydällä on melko korkea...

  VastaaPoista
 18. Onnea 2-vuotiaalle!

  Eniten taidan odottaa L.M. Montgomeryn Annan unelmavuodet -kirjan lukemista. Pääsisin taas pitkästä aikaa jatkamaan Anna-kirjojen lukemista!

  VastaaPoista
 19. Hm..kai se on Nick Hornbyn, Alas on pitkä matka. Olen lähes joka romaanin lukenut, joten kyllä tämäkin pitää lukea.

  VastaaPoista
 20. Onnea synttäreistä! :)

  Ja vastaukseni on Emma Donoghuen Room. Jostain syystä kirjaa ei ole vielä tullut lainattua kirjastosta, enkä ole ostanut omaksikaan, mutta se kiinnostaa jokaisen siitä lukemani arvion jälkeen vain enemmän.

  VastaaPoista
 21. Oikein paljon onnea hienolle blogille!

  En tällä kertaa osallistu arvontaan (tai joo, jos saan osallistua sillä tavalla, että voittaessani valitsen Perunankuoripaistoksen, ja saat arpoa toisen voittajan valitsemaan kolme muuta kirjaa), mutta halusin miettiä, minkä kirjan lukemista odotan eniten. Niitä on kyllä ihan hirveästi, mutta sanotaan vaikka Sue Monk Kiddin The Secret Life of Bees, kun juuri katsoin sen leffankin ja tykkäsin kovasti.

  VastaaPoista
 22. Hyvää blogisynttäriä! :)

  En malttaisi odottaa David Nichollsin One Dayn lukemista. Se on jo omassa hyllyssäni, mutta haluan saada kirjastopinon selväksi ennen siihen tarttumista. Odotukset ovat korkealla :).

  VastaaPoista
 23. Mukana ollaan ja vastaukseni on ian McEwanin Sovitus. Se on odottanut hyllyssäni jo viikkokaupalla, mutta haluan lukea muutaman muun kirjan pois alta ennen sitä:)

  VastaaPoista
 24. Ilse: minä tilasin Pikkuseikkoja Adlibriksestä, maksoi n. 23-25 euroa, en muista tarkkaan. Kirjakauppojen hinnat ovat kyllä ryöstöhintoja!

  Osallistun mielelläni arvontaan, onnea kaksivuotiasalle blogillesi, Satu! Odotan Raili Mikkasen kirjan Meren ja ikävän kiertolaiset, sekä listassasi olevaa Perunankuoripaistosta, jota ei valitettavasti löydy meidän lähinkirjastosta... Mutta jos arvonnassa lykästäisi ;)

  VastaaPoista
 25. Hyvää synttäriä! :) Mulla on hyllyssä odottamassa useampikin kirja, joiden lukemista odotan kovasti mm. positiivisten blogiarvostelujen takia. Ehkä eniten odotan kuitenkin Chimamanda Ngozi Adichien Puolikas keltaista aurinkoa -kirjan lukemista! Tällä hetkellä minulla vain on projektina lukea enempi klassikkokirjallisuutta, joten se joutunee odottamaan vuoroaan vielä hetken...

  VastaaPoista
 26. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 27. Onnittelut kaksivuotiaalle blogille!

  Minulla on lukemisessa nyt juuri se vaihe, että tunnustelen edellisen kirjan jäljiltä oloani ja mietin, mihin tarttuisin seuraavaksi. Monta hyvää kirjaa odottaa, mutta en ole vielä varma, mikä niistä kuiskii minulle juuri nyt.

  VastaaPoista
 28. Synttärionnea blogille!

  Odotan kovasti pääseväni käsisksi Patrick Rothfussin kirjaan Tuulen nimi. Sitä on kehuttu hyväksi fantasiakirjaksi :)

  VastaaPoista
 29. Kiitos onnitteluista ja osallistumisista, ja toivottavasti pääsette pian kirjojenne kimppuun! :) Toinen toistaan houkuttelevampia nimiä on mainittu!

  Niin ja sehän tuohon jäikin kirjoittamatta, että suoritan arvonnan lauantaina 23.4.

  VastaaPoista
 30. Onnea taaperoikäiselle!

  Odottelen kovasti kaimani jo aiemmin mainitsemaa Härkösen uusinta kirjaa. Toinen kirja, jota odotan ja jonka saan onneksi pian lukea, on pääsiäislukemiseksi varaamani Piiat.

  VastaaPoista
 31. Mukana arvonnassa!
  Haluaisin päästä käsiksi John Verdonin Numeropeliin, odottelen siitä saapuvaksi kirjakerhosta.
  t:Netteriina

  VastaaPoista
 32. Onnea blogisynttäreille, hieno arvonta - haluan NIIN voittaa!!

  Minä odottelen pääseväni Tsehovin novelleiden pariin?!? EN oikein osaa selittää tätä :)

  VastaaPoista
 33. Onnea 2-vuotiaalle :)

  Minä odotan kovasti, että saan käsiini Jean M. Untinen-Auelin Maalattujen luolien maan. Tosin sarjan aikaisempien osien lukemisesta on jo jonkin verran aikaa joten voi olla että joudun lukemaan koko sarjan uudelleen.

  VastaaPoista
 34. Ihanaa, arvonta! Oli mennyt tässä tenttikiireissä ohi, mutta onneksi tulin kurkkimaan blogisi hienoa uutta ulkoasua. :)

  Mie odotan, että pääsen tenttikirjojen jälkeen lukemaan Helen Mosterin Hylyn. Ostin sen vähän aikaa sitten, mutta en ole vielä ehtinyt lukemaan.

  VastaaPoista
 35. Synttärionnittelut! Tämä kirjablogien maailma on nyt vienyt ihan täysin mukanaan, joten joudun varmaan itsekin laittamaan jonkinlaisen blogin pystyyn.

  Odotan kovasti uusintaottelua Sarah Watersin Yövartion kanssa sekä David Mitchellin kirjoja Gostwritten ja Black Swan Green.

  VastaaPoista
 36. Haluaisin päästä lukemaan niin monta kirjaa, mutta jos yksi pitäisi valita niin Sofi Oksasen Puhdistuksen loppuun! :)

  VastaaPoista
 37. Onnea kaksivuotiaalle!

  Juuri nyt haluaisin lukea Rakkauden aikakirjan, mutta muita on pinossa ensin :-)!

  Tiedätkö, tulin nyt ensimmäistä kertaa blogiisi. Olen huomannut sinun olevan minun blogissani lukijana, mutta en ole luoksesi löytänyt aiemmin. Profiilissasi ei näy blogiasi? Onneksi järjestit arvonnan!

  VastaaPoista
 38. Kiitos taas onnitteluista! :) Ja jälleen on mainittuina monta kirjaa jotka itsekin haluaisin lukea...

  mirvalainen: Hienoa, kirjablogin perustaminen on aina hyvä ajatus!!! ;)

  Paula: Menin kurkkaamaan että eikö blogia tosiaan jostain kumman syystä näy profiilissa, mutta näyttää se siellä olevan! :)

  VastaaPoista
 39. Hmm.. kummallista. Tosiaan, jos katson tietojasi oman blogini lukijat-kuvasarjan kautta, en näe vieläkään blogiasi, sen sijaan näen sieltä kyllä, mitä blogeja luet. Muiden kohdalla näkyy myös heidän oma(t) bloginsa. Jos taas katson varsinaista profiilisivuasi, jonka saan avattua esim. näpäyttämällä tässä keskustelussa nimeäsi, blogisi näkyy kyllä.

  Joka tapauksessa on mukavaa, että olen täällä edes nyt myöhään kuin en milloinkaan! :-)

  VastaaPoista
 40. Sitä sivua en hoksannutkaan tarkistaa, ja siellähän blogia ei tosiaan näkynyt! Mutta nyt on lisätty sinnekin. Hyvä kun tuli puheeksi! :)

  VastaaPoista