Minä ja blogini

Opin lukemaan viisivuotiaana, ja likimain siitä lähtien lukeminen on ollut rakkain harrastukseni. Luen, koska haluan kuulla tarinoita, kokea sellaista mitä omassa elämässäni ei tulisi vastaan, tutustua kiinnostaviin tyyppeihin, huomata uusia näkökulmia, ihastella sitä, miten hienosti jonkin asian voikaan sanoa. Mutta ennen kaikkea siksi, että lukeminen on niin nautinnollista! Bloggaaminen on tehnyt siitä entistäkin hienompaa. On ollut mahtavaa löytää blogin kautta muitakin, jotka voivat puhua kirjoista ja lukemisesta loputtomiin! Ja tietysti saada myös valtava määrä vinkkejä hyvistä kirjoista, joita en ehkä muuten olisi koskaan tullut lukeneeksi.

Koulutukseni tai työni eivät liity kirjoihin mitenkään, enkä saa bloggaamisesta minkäänlaista rahallista korvausta. Blogini on pääasiassa julkinen lukupäiväkirja, jonka ei ole tarkoituskaan sisältää vakavasti otettavaa objektiivista kirjallisuuskritiikkiä. Postaukseni ovat omia mielipiteitäni lukemastani ja lukukokemuksistani kertomista. Luen enimmäkseen kaunokirjallisuutta, mutta sen sisältä mukaan mahtuu hyvin monenlaisia kirjoja.

Käsittelemäni kirjat ovat pääosin omia ostoksiani (joko uusina tai käytettyinä), toisinaan peräisin kirjastosta ja satunnaisesti lahjaksi saatuja tai joltain lainattuja. Arvostelukappaleita en ole erikseen kustantamoista pyytänyt, mutta joitakin minulle tarjottuja kiinnostavia kirjoja olen ottanut vastaan. Niiden käsittelyn yhteydessä sekä tekstissä että jutun tunnisteissa on mainittu, että kyseessä on arvostelukappale. Jos haluat tarjota minulle arvostelukappaletta kirjastasi, varoitan, että lukuvalintani tapahtuvat sen verran haahuilevalta fiilispohjalta, etten uskalla mennä lupaamaan tekstiä aiheesta missään tietyssä aikataulussa. Vuosikin voi hurahtaa helposti ohitse. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti