keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Minihaaste 4/11: 500+

Kahden kuukauden välein vaihtuvassa minihaasteessa luetaan yksi kirja annetusta aiheesta. Voit osallistua niin kauno- kuin tietokirjallakin. Luettuasi kirjan esittele se blogissasi tai mikäli sellaista ei ole, tämän postauksen kommenteissa!

Olin muutenkin kaavaillut tätä aihetta seuraavaksi, joten Zephyrin käynnistämä tiiliskivifobia-keskustelu tuli sopivaan paikkaan. :) Sainpa varmistuksen sille etten ole ainoa jolla ne paksummat kirjat tuppaavat jäämään aina muiden jalkoihin, vaikuttivatpa ne kuinka kiinnostavilta hyvänsä. Syyt harvemmin ovat kovin järkeviä - jostain syystä se paksuun kirjaan tarttuminen vain arveluttaa. Siksipä haastankin teidät heinä-elokuussa lukemaan kirjan, jossa on vähintään 500 sivua. Tekisi mieli sanoa isompikin luku, mutta koska monilla on kuitenkin kesälukulistat täynnä ja tällaisenkin mahduttaminen mukaan saattaa olla hankalaa, niin ei nyt liioitella. Mutta jos olet sitä mieltä että on säälittävää sanoa 500-sivuista kirjaa tiiliskiveksi, niin lue ihmeessä jokin paksumpi! ;)


(Nämä ruohikkoon maastoutuneet paksukaiset ovat Haruki Murakamin Kafka rannalla, 639 sivua, Deborah Harknessin A Discovery of Witches, 592 sivua, ja Jonathan Littellin Hyväntahtoiset, 845 sivua. Lukemattomia kaikki, toistaiseksi...)

30 kommenttia:

 1. Kaipa sitä joku kesäpaksukainen pitäisi kahlata.. :) Katsotaan kuinka käy, kun ei ole kesälukulistakaan vielä kokonaan muotoutunut!

  VastaaPoista
 2. Hih, olen nyt lukemassa liki 700-sivuista kirjaa . Se etenee tuskallisen hitaasti, mutta osallistun haasteeseen joko sillä tai sitten toisella suunnittelemallani tiiliskivellä (Watersin Vieras kartanossa). Jälkimmäinen vastaisi paremmin haasteen periaatetta, koska en ole kirjaa vielä aloittanut :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hauskalta :)
  Vähän harmi, että juuri eilen sain loppuun kesäkirjoistani sen paksuimman ;)

  VastaaPoista
 4. Ihania paksukaisia! Osallistun haasteeseen, kunhan keksin kirjan hyllystäni. :)

  VastaaPoista
 5. Hahaa! Humisevassa harjussa on 500+ eli osallistunpa sillä :)

  VastaaPoista
 6. Mukana kuin peräpukama! :D
  Kesän lukulistallani on ainakin 2 paksukaista, joten niillä osallistun ehdottomasti haasteeseen.

  Edellisen minihaasteen kirjaa aloin lukea vasta tänään, mutta onhan tässä vielä kesäkuuta jäljellä. ;) Palaan asiaan kirjan (Tulppaanikuume) luettuani.

  Sara / p.s. rakastan kirjoja

  VastaaPoista
 7. Mukana myös, paksut kirjat ovat suosikkejani. :)

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa mukaan! :) Yhtään en ole vielä miettinyt mitä itse lukisin, mutta vaihtoehtoja on kyllä hyllyyn kertynyt...

  VastaaPoista
 9. Haa! Voinkin osallitua tähän kätevästi tuolla Anna Kareninallani, jossa on peräti 900+ sivua! :) Loistava haaste!!

  VastaaPoista
 10. Voi, paksut kirjat ovat ihania, paitsi jos ne eivät kulje jolloin ne ovat kamalia! Mukana ollaan, mutta en vielä tiedä, millä kirjalla. Tänään sain valmiiksi edellisen minihaasteen. Luin Jean Hanff Korelitzin romaanin Valkoinen ruusu.

  VastaaPoista
 11. Taidan sukeltaa tähän haasteeseen Rikos ja rangaistus -kirjalla, jonka luemme kimpassa Raisan (Kirjaurakka 2011) kanssa heinä-elokuussa. Mielestäni 500 sivuinen ei vielä ihan tiiliskiven titteliä saa, mutta Rikoksessa on lähemmälti 700 sivua, joten epätoivon hetkiäkin saattaa olla luvassa:D

  VastaaPoista
 12. Rikos ja rangaistus menee hujauksessa :) On niin hienoa draamaa, että pitäis varmaa iteki lukasta joku mukava pikku klassikko..

  VastaaPoista
 13. Tähän taitaa tulla osallistuttua, paitsi jos kirjan aloittaminen jo kesäkuussa lasketaan diskaukseksi. Minulla on nimittäin kesken Adam Langerin California Avenue (sivuja 600+), jonka saan toivottavasti pian loppuun, vaikken ole lukenut vielä puoliakaan. On ollut poikkeuksellisen huono lukuviikko! Kesän lukulistallani on lisäksi alustavasti ainakin Katherine Pancoulin Krokotiilin keltaiset silmät (700 sivua) ja ehkä joku muukin tiiliskivi, joten tiedä vaikka osallistun sitten täysin rehellisestikin tähän. :)

  VastaaPoista
 14. Zephyr: Tuo on jo komea lukema, vedätköhän pohjat? :)

  Taava: Niinpä, mikäs sen mukavampaa kuin HYVÄ kirja joka ei tunnu loppuvan ollenkaan?

  Sonja ja Auringon Palvoja: Mulla Rikos ja Rangaistus ei varsinaisesti mennyt ihan hujauksessa, mutta hieno se tosiaan on ja kannattaa kyllä lukea! :)

  Karoliina: Ei tässä nyt niin turhantarkkoja olla! ;)

  VastaaPoista
 15. Osallistun Margaret Atwoodin Sokealla surmaajalla, 709 s. Ekat 100 jo luettu :)

  VastaaPoista
 16. Atwoodia olen jo pitkään halunnut lukea lisää! Olen lukenut vain Oryxin ja Craken, josta pidin todella paljon.

  VastaaPoista
 17. Pakkohan tähän on osallistua.

  Omasta hyllystä löytyisi heti kaksi ehdokasta, joista kumpikaan ei ole tähän mennessä napannut. Ensimmäinen on 2001 joululahjaksi saatu P.D. Jamesin Usko ja epäilys, 616 s. ja toinen Z. Topeliuksen Tähtien turvatit vuodelta 1931. Topelius on ihan itse kirjamessuilta haalittu ja näkyy olevan...huh, 858 sivua. Jossain on vielä Waltarin Johannes Angelos, jonka haluaisin lukea taas uudestaan. Joku näistä siis.

  No, mukana kuitenkin olen! Virkkausprojekti taitaa vähän viivästyä.

  VastaaPoista
 18. Tervetuloa sinullekin, kiinnostavia vaihtoehtoja näyttäisi olevan tarjolla! :)

  VastaaPoista
 19. Olen jo lukenut tänä kesänä kaksi 500+ -kirjaa (John Irving: Kunnes löydän sinut, 860 s, ja Joyce Carol Oates: Haudankaivajan tytär, 678 s). Seuraavana on vuorossa Irvingin Viimeinen yö Twisted Riverillä. Osallistun sillä!

  VastaaPoista
 20. Tervetuloa mukaan! Niin Oatesia kuin Irvingiäkin löytyisi omastakin hyllystäni, mutta olosuhteiden pakosta haastekirjakseni taitaa nyt valikoitua kirjaston kirja.

  VastaaPoista
 21. Luin juuri Lionel Shriverin So Much For That-kirjan, ja muistin tämän haasteen kun huomasin olevani sivulla 500. :) Kirjassa on 531 sivua.

  VastaaPoista
 22. Tervetuloa mukaan! :) Minä en ole Shriveriin vielä ehtinyt tutustua, mutta Poikani Kevin odottaa hyllyssä.

  VastaaPoista
 23. Tulen mukaan Shantaramilla, jossa sivuja yli 1000 :)

  VastaaPoista
 24. Sainpas haasteen suoritettua :)
  Sarah Watersin Vieras kartanossa, 592s.

  VastaaPoista
 25. Luin sen California Avenuen, mutta aloitin siis jo kesäkuussa. Sen lisäksi luin rehellisesti heinäkuussa romaanin, jossa oli 577 sivua, mutten voi sanoa sen nimeä, kun se liittyy töihin ja on vielä hys-hys. :) Katsotaan, jos luen vielä loppukuun aikana jonkun, joka menee yksiselitteisesti annettuun aikarajaan ja jonka nimenkin voin vielä kertoa. :D

  VastaaPoista
 26. Ahmu: Tuota kirjaa olenkin joskus katsellut kirjakaupassa ja miettinyt että se on kiinnostavan oloinen mutta niiiiiin paksu... Kiinnostavaa lukea mitä sanot siitä!

  Maija: Tuon haluan minäkin lukea. Pidin molemmista aiemmista Waters-suomennoksista ja kaksi kääntämätöntäkin on odottamassa lukemista.

  Karoliina: Kyllä tuo California Avenuekin voidaan ihan hyvin laskea mukaan, mutta ehtiihän tässä toki vielä! :)

  VastaaPoista
 27. Hei!
  Sainpahan jotain luettua tähän haasteeseen.
  Osallistun Hilary Mantelin kirjalla Susipalatsi (n.800 sivua).

  VastaaPoista
 28. Siinä taas yksi kiinnostava kirja, jonka ehkä jossain vaiheessa luen!

  VastaaPoista
 29. Haasteessa ollaan mukana, vaikka edellinenkin "tehtävä" on vielä lukematta. G.R.R. Martinin Korppien kestit menköön tähän kategoriaan 690 sivua. http://teresitan.blogspot.com/2011/08/korppien-kestit.html

  VastaaPoista
 30. Taas vaihteeksi kirja (tai siis kokonainen sarja) jonka haluaisin lukea. Mistä niitä oikein riittää?? ;)

  VastaaPoista