sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

J. K. Rowling: Harry Potter ja liekehtivä pikari (äänikirja)

Harry päätyy Tylypahkan edustajaksi velhokoulujen välisiin kolmivelhoturnajaisiin.

Tämä ei muodostunut niin läheiseksi kuin Azkabanin vanki; vaikka kirja esittelikin taas mielenkiintoisia henkilöitä, siinä tapahtui monenlaista ja sarjan kokonaisjuoni liikkui mukavasti eteenpäin, tätä silti vaivasi jonkinlainen lievä tuntu siitä että ollaan pienessä suvantovaiheessa ennen seuraavaa kunnon rytinää. Mutta sitähän minä toki maltan odottaa, enkä suinkaan yritä sanoa ettenkö olisi viihtynyt hyvin tätäkin kuunnellessani! :)

Mutta kuka idiootti on keksinyt levyille tällaisen säilytystavan?? 21 cd:tä pinossa päällekkäin, yhdessä ja samassa "tapissa". Siis: jos haluan pitää jonkinlaista järjestystä yllä, joudun vähän väliä nostamaan muut 20 levyä pois että saan sujautettua viimeksi kuunnellun alimmaiseksi. Todella epäkäytännöllistä. Ja melkein väkisinkin levyt siinä vähän hankautuvat toisiaan vasten; lisäksi monessa levyssä on kaaren suuntaisia naarmuja sen jäljiltä kun ovat pyörähtäneet siinä päällekkäin ollessaan. Aiemmissa osissa levyt ovat olleet omissa muovitaskuissaan. Onneksi seuraava osa, Feeniksin kilta, on jo mp3:na vain kahdella levyllä...

Englanninkielinen alkuteos: Harry Potter and the Goblet of Fire (2000)


Ulkoasu: Hmmph... En muista että Krumilla olisi mainittu olevan noin kalvakanvärinen iho ja oudot letit ohimoilla. Eikä Harryn monenkirjava taikasauvakaan ole kovin uskottavan näköinen. Ja kummitusko tuon lapun nosti pikarista? Siis, anteeksi vain taas, mutta en ole kovin ihastunut... Kannen kuva: Mika Launis.

Kustantaja Tammi 2005 (painettu kirja julk. 2001), suom. Jaana Kapari, lukija Vesa Vierikko, 23 h 22 min

2 kommenttia:

  1. Pelkkien kansien perusteella tuskin olisin koskaan tullut lukeneeksi Pottereita, eivät ole kovin houkuttelevia. Onneksi sisältö onkin ihan toista :)

    Olen seurannut blogiasi ja monesti miettinyt osallistumista minihaasteisiisi. Nyt liityin ihan virallisesti lukijaksi.

    VastaaPoista
  2. Aiemmassa keskustelussa löytyi aika monta muutakin jotka eivät näitä kansia oikein fanittaneet... :)

    Tervetuloa lukijaksi! Pitikin käydä tarkistamassa olenko itse kirjautunut sinun blogiisi - enpä näköjään ollut mutta nyt olen! :)

    VastaaPoista