perjantai 2. marraskuuta 2012

Gail Carriger: Soulless

Neiti Alexia Tarabotti, puoliksi italialainen 25-vuotias vanhapiika, joutuu eräissä tanssiaisissa vampyyrin hyökkäyksen kohteeksi. Tämä on varsin yllättävää, koska kenen tahansa hyvinperehdytetyn, rekisteröidyn lontoolaisvampyyrin pitäisi kyllä tietää, kuka ja mikä Alexia on: harvinainen sieluttomana syntynyt ihminen, jonka kosketus neutraloi kaikki yliluonnolliset ominaisuudet. Kyseinen vampyyri on muutenkin epäilyksiä herättävä tapaus: pukeutunut huonolaatuiseen paitaan, ja mikä merkillisintä, kärsii tuoreiden hampaidensa aiheuttamasta lespauksesta, mitä pidetään vampyyrien piirissä hyvin häpeällisenä.

Puremisen epäonnistuttua vampyyri ilmeisesti toteaa kuristamisen olevan varteenotettava vaihtoehto, mikä pakottaa Alexian puolustautumaan, menestyksekkäästi. Kaiken kaikkiaan perin ikävä välikohtaus, eikä vähiten siksi että siinä hässäkässä tuhoutuu oletettavasti erittäin maukas palanen siirappitorttua, jonka Alexia oli juuri ollut aikeissa syödä.

Tapausta saapuu tutkimaan Alexian vanha kiistakumppani: yliluonnollisten olentojen rekisteröintiä hoitavan toimiston palveluksessa oleva komea, kovaääninen, synkkäilmeinen, skottilainen ihmissusilauman alfa, lordi Maccon. Käy ilmi muitakin tapauksia, joissa on joko ilmestynyt odottamattomia vampyyreja tai kadonnut rekisteröityjä. Mitä mahtaakaan olla meneillään?

Ihastuin särmikkäisiin henkilöihin välittömästi enkä vauhtiin päästyäni olisi malttanut poistua heidän seurastaan. Soulless on riemastuttava, hihityttävä ja herkullinen sekoitus viktoriaanista pukudraamaa, paranormaalia romantiikkaa Sookie Stackhousen malliin ja tarinaa hullusta tiedemiehestä. Mikäli tällainen yhdistelmä yhtään kutkuttaa, suosittelen kokeilemaan! :)

Kirja avaa viisiosaisen sarjan nimeltä The Parasol Protectorate. Pari seuraavaa osaa onkin yllättäen jo postissa matkalla tähän suuntaan...

Ensimmäinen lause: Miss Alexia Tarabotti was not enjoying her evening.

Ulkoasu: Kiva, erikoinen värien ja tyylien yhdistelmä joka sopii kirjaan hyvin! Kannen kuva: Derek Caballero, malli: Donna Ricci, kannen suunn.: Lauren Panepinto.

Kustantaja Orbit 2009, 357 s.

9 kommenttia:

 1. oi hitsi, tämä on pakko saada - kuulostaa sen verran hillittömältä !

  VastaaPoista
 2. Tästä sarjasta ei kovin moni olekaan Suomessa blogannut. Kiva kun saa lisää huomiota. Voin myös suositella.

  Olen lukenut kolme ensimmäistä osaa ja ihan hauskoja ja keveitä lukukokemuksia ovat, fantasiaa steampunk-höysteellä. Paranormaali romantiikka pysyy onneksi sen verran kurissa, että meikäkin kestää lukea sarjaa. Alexia on varsin tomera hahmo. Nelonenkin on tullut jo hankittua, mutta se on jäänyt vielä toistaiseksi odottelemaan parempaa lukufiilistä. Arvostelusi sai kuitenkin värähtelyjä aikaan, joten ehkä jo tämän vuoden lopulla palaan lopettelemaan sarjan.

  VastaaPoista
 3. Tiedätkös, minuakin alkoi nyt kiinnostaa, vaikka ei ole itselleni 'normaalilukemista' lainkaan.

  VastaaPoista
 4. Minna: Luulen että tykkäisit!

  Raija: Toivottavasti sarja saa lisääkin huomiota, uskon että tälle löytyisi ystäviä enemmänkin. Kävin lukemassa arviosi näistä, kiva että steampunkia tulee lisää!

  sannabanana: Kokeile toki! Ehkä tällainen "sekoitus" saattaa miellyttää monenlaista asioista pitäviä lukijoita. :)

  VastaaPoista
 5. Hei, tämä kuulosti erikoiselta ja hauskalta! Onkohan kirjaa saatavilla kirjastoista vai vaatisiko tämän käsiinsä saaminen tilaamista jostakin ulkomailta? o: Kiinnostaisi kyllä ehdottomasti lueskella.

  VastaaPoista
 6. Jossain voisi varmaan kirjastossa ollakin, mutta täälläpäin englanninkieliset valikoimat ovat pienehköt. Nämä omat englanninkieliset kirjani ovat lähes järjestään peräisin Book Depositorysta, sieltä tilailu käy vähän turhankin näppärästi... ;)

  VastaaPoista
 7. Niin ja kotimaisistakin nettikaupoista toki löytyy, esim. Adlibriksestä.

  VastaaPoista
 8. Löysin tämän sarjan joskus Goodreadsista, ja olen ollut vähän kahden vaiheilla jaksanko lukea tällaista paranormaalin romantiikan puolelle menevää kirjaa. Kuvauksesi perusteella kuulostaa aika hulvattomalta, eli ehkä tämä pitäisi vihdoin lainata kirjastosta. Kun sieltä sen kuitenkin saa, ei tarvitse sitten ostaa ja harmitella jos ei pidäkään.

  VastaaPoista
 9. Kiva että jossain ainakin on kirjastossakin tarjolla! :) Täällä kun englanninkieliset valikoimat koostuvat lähinnä a) klassikoista, b) suomalaisten kirjojen käännöksistä ja c) sellaisista suosituista/tunnetuista kirjoista joista on käännöskin olemassa tai odotettavissa.

  VastaaPoista