lauantai 1. kesäkuuta 2013

Toukokuun kirjasaalis


Taas on hamstraukset hoidettu! Pinossa ylimmäisinä pari huuto.net-ostosta:

Raymond Queneau: Tyyliharjoituksia. Olen metsästänyt tätä jo aiemmin lukemaani erikoisuutta omaankin hyllyyn jo jonkin aikaa, ja nyt tärppäsi sopuhinnalla.

Edgar Lee Masters: Spoon River antologia. Tämän lukeminen alkoi kiinnostaa kuultuani Samae Koskisen biisin Spoon River! :)

Agatha Christie: Aikataulukon arvoitus. Olen lukenut Christieltä vain Kymmenen pientä neekeripoikaa, joten ehkäpä voisin sivistää itseäni viettämällä hieman aikaa myös Hercule Poirot'n seurassa. Kotoisin kirpparilta, kuten seuraavakin:

Barbara Demick: Suljettu maa. Pjongjangin jälkeen on kiinnostanut lukea muutakin Pohjois-Koreaan liittyvää.

Menin divariin etsimään Irvingiä Kaikki isäni hotellit -ihastuksen jälkeen ja poistuin seitsemän kirjan kanssa:

Paul Auster: New York -trilogia. Niin, ihastuinhan juuri Austeriinkin.

Antti Tuuri: Taivaanraapijat & Kylmien kyytimies. Amma on kirjoittanut Tuurista niin vakuuttavasti, mm. täällä.

John Irving: Leski vuoden verran & Ystäväni Owen Meany. Löysin sentään myös sitä mitä menin hakemaankin.

Ulla-Lena Lundberg: Jää. Niitä kirjoja joita en ehkä aiheen perusteella olisi itse valinnut luettavakseni, mutta yleinen ihastuneisuus ei ole jättänyt kylmäksi!

Anna Kortelainen: Ei kenenkään maassa. Tämä taas kiinnitti huomioni aikoinaan uutuuskatalogissa juuri aiheellaan.

Anne Swärd: Kesällä kerran. Lehtitilauksen kylkiäislahjaksi valittu. Muistan lukeneeni Swärdin kirjoista kiinnostavia blogijuttuja.

Charlaine Harris: Dead Ever After. Sookie-sarjan päätösosa, jonka luin saman tien.

Silene Lehto: Hän lähti valaiden matkaan. Ihastuin kirjan nimeen, kun Penjami pari vuotta sitten esitteli siskonsa runokokoelmaa. Nautiskelen runoni yleensä mieluummin hieman lyhyempinä, mutta pikaselauksella silmiin osui monta riviä jotka houkuttelevat maistelemaan tekstiä enemmänkin.

Marja-Liisa Manka: Työnilo. Ihana, positiivinen työhyvinvoinnin professori Manka on innostanut parissa lukemassani lehtihaastattelussa niin, että tätä en malttanut jättää ostamatta kun tuli alehyllyssä vastaan.

Vuoden luontokuvat 2000-2003. Näitä olen joskus sekä selaillut kirjastossa että lainannutkin useampaan kertaan, joten ei tarvinnut pitkään miettiä löytäessäni kirpparilta koko kasan kympillä.

19 tällä kertaa! Vuoden saldo 108. Eikä olla edes puolessa välissä...

10 kommenttia:

 1. Tyyliharjoituksia olisi kyllä varmasti kiva omaan hyllyyn aika ajoin selailtavaksi, samoin kuin Spoon River antologia (siinä missä kumpikaan ei kestä niin hyvin intensiivistä kannesta kanteen -lukemista)

  VastaaPoista
 2. Mullakin odottaa Ystäväni Owen Meany lukemistaan. Austerin New York trilogia taas jäi kesken - ei ollut mielestäni ollenkaan hyvä. Sen sijaan Aikataulukon arvoitus on mielestäni oikein hyvä Poirot - ei ehkä parhaimmistoa, mutta ei myöskään huonommasta päästä, kiva jos innostut lukemaan Christietä.:)

  VastaaPoista
 3. Huh! Onpa kunnioitettava määrä kirjoja, ja melkeinpä kaikki itselleni ihan tuntemattomia. Ilohan se on tietysti huomata ettei maailmasta kirjat lopu kesken. (;

  VastaaPoista
 4. Löysitpä loistoirvingit! Kumpikin on mielestäni kirjailijan parempaa tuotantoa. :)

  Christie kirjoittaa mainioita dekkareita, pitää minunkin lukea joku tänä kesänä.

  VastaaPoista
 5. hdcanis: Tyyliharjoituksia tuli kyllä luettua turhan ripeään tahtiin, loppua kohti alkoi moni versio jo tympäistä. Täytyy muistaa ottaa rauhallisemmin Spoon Riverin kanssa!

  Sonja: Tuota trilogiaa on moni muukin moittinut ja luulenkin että luen Austerilta vielä muuta ennen tuon testaamista. On tuossa onneksi käden ulottuvilla sekä Sattumuksia Brooklynissa että Oraakkeliyö... :)

  Marika: Onhan niitä taas päässyt kertymään! :) Ja luettava ei tosiaan onneksi lopu...

  Katja: Kiva kuulla että valinnat ovat osuvia! :)

  VastaaPoista
 6. Komppaan hdcanista: Spoon River puuduttaa jos sen lukee kovin reippaaseen tahtiin. Mutta toisaalta, osa runojen ristiviittauksista menee ohi jos pitää liian pitkiä taukoja, ainakin huonompimuistiselta... :D

  VastaaPoista
 7. Yhdyn Katjan Irving-kommenttiin! :)

  VastaaPoista
 8. Tyyliharjoituksia tuli luettua ranskaksi joskus opiskeluaikoina - pitänee ottaa uusiksi, kun en muista kovin hyvin...

  Hurja kasa kirjoja. Minulla on paperikirjojen ostokielto, kun ei mahdu mihinkään. Onneksi on nuo e-kirjat !

  VastaaPoista
 9. Booksy: Täytyy sitten tunnustella mikä olisi sopiva puolihidas lukutahti! :)

  Pekka: Nuo kyllä vaikuttavatkin lupaavilta!

  Katri: Kirjalöytöjen tekeminen on aina yhtä suuri nautinto... :)

  Minna: Onpa mullakin nyt muutama e-kirja ladattuna lukemista odottamaan mutta jätin ne vielä pois näistä laskuista. :)

  VastaaPoista