tiistai 30. kesäkuuta 2015

Viime kuukausien kirjaostoksia

Tammi-helmikuussa pääsin ihan pikkuisen taas villiintymään kirjojen ostelun kanssa. Sittemmin olen kuitenkin ottanut sen verran rauhallisesti että hankinnat maaliskuusta huhtikuuhun mahtuvat näin näppärästi lähikuvaan:


Maaliskuussa en itse asiassa hankkinut yhtäkään kirjaa. Koskahan sellaista on viimeksi tapahtunut? :) Huhtikuussa postilaatikkoon saapui Margret Aldrichin kirjoittama The Little Free Library Book, joka kertoo USA:sta lähtöisin olevista pikkukirjastoista joita ihmiset pystyttävät pihoilleen.

Toukokuussa kävin kirjakaupassa ihan nautiskelumielessä tutkailemassa kirjoja kaikessa rauhassa, ja toin sitten mukanani kotiin pari kehuttua romaania, Pierre Lemaitren Näkemiin taivaassa ja Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe. Blake Crouchin Wayward Pines - Ei pakotietä, jonka jo luinkin, tarttui mukaan ihan tuosta paikallisesta ruokakaupasta jonka lehtihyllyllä se tuli sopivasti vastaan alettuaan juuri kiinnostaa. Kesäkuu onkin sitten menty taas nollilla, joten kirjasaldo on nyt vuoden puolessa välissä 25.


Mutta mutta... Sitten seuraa P.S.-osuus. :D Yllä ovat siis ostamani painetut kirjat. Tässä alkuvuoden aikana on vaan päässyt käymään niinkin, että olen päässyt e-kirjojen kanssa entistä paremmin sinuiksi. Lähtiessämme keväällä viikoksi reissuun totesin mukana raahattavaa olevan sen verran reilusti että täytyy nipistää mistä voi, ja päätin kokeilla ottaa mukaan vain sähköistä luettavaa. Ja kas, sehän meni oikein mukavasti! Olen sen jälkeen lukenut muitakin e-kirjoja. Tuota reissua varten piti tietysti ensin hankkia luettavaa ja olen myöhemminkin käynyt aina välillä tiirailemassa Elisa Kirjan tarjouksia. Mutta vaikka lukukokemuksina e-kirjoja arvostankin yhtä lailla, huomaan kyllä että muistiin merkitsemiseni syrjii niitä. :) Aineettomina niiden olemassaolo on helppo sivuuttaa, enkä ole tullut merkanneeksi niitä sen kummemmin ostettujen listalle kuin tuonne TBR-välilehdellekään, vaikka luettaviksihan ne on hankittu siinä kuin painetutkin. Joten lähdetään nyt edes siitä että listaan ne tähän:

Pekka Hiltunen: ISO 
Gillian Flynn: Kiltti tyttö
Satu Rämö: Islantilainen voittaa aina
Marie Kondo: KonMari - siivouksen elämänmullistava taika
Kati Hiekkapelto: Kolibri
Anni Nupponen: Joen jumala
Mia Vänskä: Musta kuu
Mia Vänskä: Valkoinen aura
Jukka Laajarinne: 72
Anne Leinonen: Viivamaalari
Kummalinnun munia 1/2015


Tarkennettu saldo siis 25 painettua kirjaa ja 11 e-kirjaa. Vähän vaatii vielä ajatustyötä että suvaitsen laskea ne samaan kasaan, mutta eiköhän sekin vielä onnistu... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti