lauantai 15. elokuuta 2015

Elokuun lukumaraton


Blogistaniassa lukumaratoonataan jälleen kimpassa juuri nyt. Melkoinen joukko bloggaajia onkin ilmoittautunut mukaan maratonia emännöivässä Oksan hyllyltä -blogissa! Omaa osallistumistani olen jahkaillut ja aioin jo jättää väliinkin, mutta jos nyt kuitenkin koettaisin lähteä hakemaan edes vähän parempaa suoritusta kuin viimekertaisella tyngäksi jääneellä maratonilla. :D Muun elämän ehdoilla taas mennään mutta eiköhän välillä ehdi lukeakin! Aloitan 18:30 ja päivitän tähän kuulumisia välillä. Jospa ensin saisin luettua loppuun Paul Austerin New York -trilogian viimeisen osan nimeltä Lukittu huone.

23:50
Kyllä nyt täytyy mennä nukkumaan! Lukittu huone eteni illan mittaan 32 sivun verran. Eihän tuolla vielä kuuhun mennä, mutta 32 on selkeästi enemmän kuin ei mitään! Ja muistuttaa samalla viime marraskuisesta 30 sivua päivässä -lukuhaasteesta ja siitä, kuinka tuon verran sivuja saa lopulta aika helposti mahdutettua päivään kuin päivään, kun lukee muutaman sivun aina kun ehtii. Suunnittelin kyseisen haasteen jäljiltä ottavani 30 sivun tavoitteen ihan normikäytännöksi, mutta unohtumaanhan se on päässyt. Uusi yritys olisi varmaan paikallaan.

14:15
Pätkälukeminen on jatkunut tämän päivän mittaan, ja sain juuri luettua Lukitun huoneen loppuun. Luettuna on nyt yhteensä 70 sivua, ja seuraavaksi ajattelin tarttua Anne Leinosen tuoreeseen novellikokoelmaan Pienen rasian jumala.

18:30
Kaksi novellia ehdin Anne Leinoselta lukea, tarinat nimeltä Pienen rasian jumala ja Talo jota en näe. Kokonaissivumääräksi jäi 104, mikä on siis jopa vähemmän kuin viimeksi, mutta ei se mitään! Eipä tämä toki kilpailu ollutkaan edes itseä vastaan. :) Tulipa vähän kartutettua osallistujien yhteispottia, ja lukeminenhan on toki kivaa vähäisempinäkin määrinä! 

11 kommenttia:

 1. Tsemppiä lukemiseen! Ei kannata miettiä edellisiä maratoneja vaan nenä kohti uusia lukemattomia sivuja. :) Toivottavasti Paul Auster maistuu... minulle tuo New York -trilogia oli aika tahmeasti alas mennyt lukupala. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Jokainen sivu on edistystä, oli lopputulos mikä hyvänsä. :) New York -trilogia on ihan ok, jää kyllä muiden lukemieni Austereiden varjoon.

   Poista
 2. Mukavaa ja omannäköistä lukumaratonia sinulle! Muu elämä on todella hyvä pitää mukana. Elämä ei ole pelkkää lukemista, vaikka ajatus kieltämättä välillä tuntuu houkuttelevalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, ja lukumaratonin aikana se muu elämä tuntuu kyllä pysyvän mukana ihan erikseen pitämättäkin... Kuinka sattuukaan että esimerkiksi lapsilla on suuria vaikeuksia nukahtaa juuri silloin kun äiti haluaisi päästä maratoonaamaan? :)

   Poista
 3. Tsemppiä maratoniin! Juuri noin kannattaa miettiä, että jokainen sivu on voitto. :) Ja tietenkin pitää muu elämä mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vilkaisinkin että sinä näköjään ehdit lukea ihanan monta sivua! :)

   Poista
 4. Sivumäärää on minusta turha miettiä. Itse ainakin nostan tärkeimmäksi sen, että jäisi mukavat lukumuistot vaikka yhdestä lyhyestä kirjasta kuin väkisin vääntämisen meininki 1000 sivusta. :) Hienoa, että ehdit mukaan ja sait Austerin loppuun asti luettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kimppamaratonissa on kiva olla mukana ihan jo kannatuksen vuoksikin! :)

   Poista
 5. Onneksi kirjallinen maraton on vähän rennompaa menoa ;) New York -trilogia ei minulle ihan uponnut, mutta mukavaa että maraton kuitenkin sujui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ehkä ei lähdetä kokeilemaan sellaista lukumaratonia jossa katsotaan kuka lukee tietyn sivumäärän nopeiten. :D

   Njooh, eipä tuosta trilogiasta suuria jäänyt käteen. Tulipa luettua.

   Poista
 6. Yhdeksän vuotta avioliitossa aviomiehen kanssa 3 aikuisen kanssa, mieheni alkoi mennä ulos muiden naisten kanssa ja näytti minulle kylmä rakkaus, useaan otteeseen hän uhkasi erota minua, kun halusin kysyä häneltä hänen suhteestaan muihin naisiin, Olin kokonaan tuhoutunut Ja hämmentynyt, kunnes vanha ystäväni kertoi minulle rakkauslääkäreistä nimeltä DR Goko, joka auttaa ihmisiä heidän suhdettaan ja avioliittoonsa ongelmaansa, hän esittelee minut tälle lääkärille, joka todella auttaa minua, kun otan yhteyttä hänelle hän sai mieheni takaisin 48 tuntia, joten hän alkoi pyytää anteeksi, nyt hän on lopettanut mennä ulos naisille ja hän on kanssani hyvää ja todellista. Ota yhteyttä tähän rakastetieteelliseen lääkäriin suhde- tai avioliitto-ongelmasta ja löydä kaikenlaisia ongelmia, joita on vaikea ratkaista, ja hän antaa heille kestävän ratkaisun. Tässä on hänen sähköpostiosoitteensa, (dr.gokosspiritualcaster@gmail.com

  VastaaPoista