lauantai 26. joulukuuta 2015

Kirjaostostilinpäätös

Pukki toi taas lahjoja vain lapsille, joten kateellisuuden välttämiseksi nyt on varmaan hyvä aika ihailla hyllyyni viime kuukausina tiensä löytäneitä kirjoja! Ostosten esittelykin on jäänyt syksyn muiden kiireiden jalkoihin, joten tässä on peräti puolen vuoden hankinnat.


Kuten olen jo useampaan kertaan todennut, Maailman parhaat luontokuvat -sarjan kirjoista on tullut jokavuotisia ostoksia.

Edward Careyn Heap House, Kirsty Loganin The Gracekeepers, Nathan Filerin The Shock of the Fall sekä Tiphanie Yaniquen Land of Love and Drowning ovat hypänneet lukulistalle Book Riotin suosituksista.

David Mitchellin Jacob de Zoetin tuhat syksyä, Per Pettersonin En suostu, Nadeem Aslamin Sokean miehen puutarha, Susan Abulhawan Sininen välissä taivaan ja veden ja Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki on hankittu, koska kirjailijoilta aiemmin lukemani teokset ovat tehneet vaikutuksen.

Sami Lopakan Marras oli yksi viime vuoden suosikeista, ja halusin sen omaankin hyllyyni.

Nathaniel Philbrickin Taistelu merta vastaan taas oli ihan puhdas heräteostos.

Blake Crouchin Wayward Pines -sarjan kakkososan ostin jatkoksi ensimmäiselle.

Kaikki loput ovat sitten päätyneet ostettaviksi kiinnostavien blogijuttujen tai sieltä täältä kuuluneiden kehujen vuoksi: Tero Liukkosen Vihreän lohikäärmeen kylä, Auli Leskisen Petojen aika, Nadifa Mohamedin Kadotettujen hedelmätarha, Jan Salmisen Äidinmaa, Jeff VanderMeerin Hävitys ja Hallinta, John Williamsin Stoner, Andy Weirin Yksin Marsissa sekä Audrey Mageen Sopimus.

Ja sitten mainitaan viimekertaiseen tapaan sähköisenä ostetut kirjat:
Dolores Redondo: Näkymätön vartija
Vesa Sisättö: Unohtunut avain joka upotti Titanicin
Karoliina Timonen: Kesäinen illuusioni

Nämä kun lisätään aiempiin, niin vuoden saldoksi saadaan 47 painettua ja 14 e-kirjaa. Saman luokan lukemissa liikutaan kuin viime vuonnakin.
Pahempiakin hamstrauksia on nähty mutta onpa sitä tuossakin kun pohjalla on useampi sata lukematonta. Vaikka olenkin iloinen näistäkin ostoksistani, niin yleinen tavaran vähentäminen huushollista on hiljalleen kypsyttänyt ajatukset siihen pisteeseen, että jokohan olisi aika saada ihan oikeasti jotain järkeä tähänkin touhuun. :) Lukemattomien kirjojen vähentämisestä aionkin kirjoittaa vielä erikseen. Kokonaan en kirjojen ostamista aio lopettaa koska ei siitä mitään tulisi kuitenkaan, mutta siihen pyritään että ensi vuoden puolella nähdään hillittyjä ja harkittuja pinoja. :)

6 kommenttia:

 1. Muuta tavaraa voi vähentää, jotta tulee enemmän tilaa kirjoille... :) Minusta on mukavaa hankkia kirjoja kotiin, enkä ole viitsinyt siitä hirmuisesti syyllistää itseäni. On kiva, kun on omaa luettavaa eikä aina tarvitse mennä kirjastoon. Sinulla on hyviä hankintoja. Minullakin on kaikki Mitchellin kirjat hyllyssä, tosin Pilvikartasto vielä odottaa lukemistaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjojen hankkiminen on kyllä vähän liiankin kivaa! :D En mäkään oikeastaan syyllistä itseäni, mutta onpa tullut huomattua että hamstrausvimmassani olen hankkinut sellaistakin mitä ei ehkä niin välttämättä olisi tarvinnut. Siis tarkempaa harkintaa peliin. :)

   Poista
 2. Oo.. Onpa silmiä hivelevä pino. :) Noista tällä hetkellä erityisesti kiinnostaa Stoner, Jacob de Zoetin tuhat syksyä ja Kudottujen kujien kaupunki. Sopimus löytyy lukemattomana omasta hyllystä. Toki sekin kiinnostaa, minulla vaan tahtoo kirjaston kirjat ajaa omien ohi, vaikka omassakin hyllyssä on mahtavia kirjoja, toivottavasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjaston kirjojen lukemisesta tulee kyllä helposti kierre - kun palauttaa jotain niin ihan äkkiä vaan vilkaisee näkyisikö mitään kivaa... :D Mä oon viime aikoina kyllä pysytellyt aika hyvin oman hyllyn parissa mutta eipä sieltä luettava ihan äkkiä lopu...

   Poista
 3. Minulla on vielä postaamatta myöskin viimeisen puolen vuoden ostokset, mutta niitä on sen verran paljon, etten vielä ole kehdannut julkaista :D Olen tosin poistanut myös aika paljon kirjoja hyllystäni - sellaisia mitkä ovat siellä olleet lähinnä statuksensa vuoksi ja sellasia joita en kuitenkaan seuraavan vuosikymmenen aikana tule lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna mennä vaan, kyllä blogistaniasta vertaistukea löytyy jos vähänkään nolottaa! :D

   Poista