lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kymmenen oman hyllyn houkuttelevinta

Kun Katri listasi jo perinteiseen tapaansa kymmenen oman hyllynsä himotuinta kirjaa, kommentoin etten osaisi itse edes valita kirjoja vastaavaan koska toinen toistaan kiinnostavampia vaihtoehtoja on ihan liikaa. Jäi kuitenkin vaivaamaan että eikö nyt tosiaan muka minkäänlaista listaa saisi aikaan, ja kyllähän se sieltä sitten pienellä hyllyn tutkailulla irtosikin. Nämä siis juuri nyt kutsuvat kovasti puoleensa:


Se on sitten eri asia milloin tulen nämä oikeasti lukeneeksi, tapana kun on ajautua ihan muiden kirjojen pariin vaikka kuinka kiinnostaisi. Koskahan sitä oppisi noudattamaan Thoreaun ohjetta "Lue parhaat kirjat ensin, muuten et ehkä saa mahdollisuutta lukea niitä ollenkaan."? Parhaus on tietysti sikäli ongelmallinen juttu, että etukäteen ei voi tietää mistä ne omasta mielestä parhaat löytyvät. Mutta jos ohjeen muuttaa muotoon "Lue kiinnostavimmat kirjat ensin", niin sitten toimii.

8 kommenttia:

 1. Eikö olekin hassua, että vaikka kuin tekee pinon niistä kaikkein mielenkiintoisimmista,niin aina tulee tarve lukea juuri jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Ja kun on vielä sekin ongelma, että mun ei ainakaan sovi kauheasti komentaa itseäni lukemaan juuri tiettyjä kirjoja. Jos nyt jättäisin tuon pinon itselleni tyrkylle ja päättäisin käydä sen läpi ennen kuin luen mitään muuta, niin jossain vaiheessa homma alkaisikin todennäköisesti tuntua pakkopullalta. :P

   Poista
 2. Oispa hankala valinta. Usein tulee tosiaan luettua niitä kirjaston uutuuksia tms. ensin, kun "kyllähän ne oman hyllyn kirjat aina ehtii myöhemminkin". Paha tapa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo edes hamstrannut kirjastosta pitkään aikaan kovinkaan paljoa luettavaa, mutta tuolla omassa hyllyssä on sen verran valikoimaa että harhaan ajautuminen onnistuu siinäkin pitäytyen...

   Poista
 3. Pinostasi voin sanoa, että Elämä elämältä, Tummempaa tuolla puolen, ja jos oikein katsoin että toiseksi ylin on Vieras kartanossa, ovat todella hyviä. Suosittelen kyllä lukemaan. :)

  Melkein pitäisi itsekkin tehdä tälläinen pino. :o kummasti sitä aina hakee luettavaa kirjastosta ja omat kirjat jäävät hyllyyn, eihän ne sieltä minnekkään karkaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että ovat tosiaan hyviä! :) Tee ihmeessä omakin pino!

   Poista
 4. Hei jee, kiva, että teit tällaisen! Pinostasi ainakin kolme kirjaa on ollut mieleeni jollain tavalla ;)

  VastaaPoista