torstai 4. elokuuta 2016

Suvi Ahola: Ystäviä ja kirjoja

Aiemmin lukemani Lukupiirien aika käsitteli Suvi Aholan väitöstutkimuksessa esiin tullutta tietoa suomalaista lukupiireistä. Ystäviä ja kirjoja jatkaa samaa teemaa, mutta on enemmänkin lukupiiriläisten vinkkikirja. Tutkimustietoa kerrataan hieman johdannoksi ennen kuin siirrytään vierailemaan kymmenen lukupiirin luona, tutkimaan niiden eri kirjoihin ja teemoihin soveltuvia reseptejä sekä tietysti kuulemaan suosituksia teoksista joissa on ainesta hyviin keskusteluihin.

Kivahan tätä oli lukea vaikken lukupiiriläinen olekaan! Kirja- ja ruokavinkit tietysti sopivat sinällään kenelle tahansa. Ja toki tässä taas lievä lukupiirinkaipuu iski, vaikka realistisesti ajatellen kokemus on kyllä osoittanut ettei mulle oikein sovi se että tietty kirja "pitää" lukea tiettyyn aikaan. Ehkäpä siis haaveilen vain sellaisesta "kokonnutaan höpisemään siitä mitä kukin on viimeksi lukenut" -tyyppisestä lukupiiristä. :)

Kustantaja Avain 2015, 214 s.

5 kommenttia:

 1. Ihana tuo sinun banneri. Juutuin sitä tuijottamaan. Ystäviä ja kirjoja on hieno kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen kyllä itsekin tyytyväinen sekä lopputulokseen että siihen, kun viimein lukuisten bloggausvuosien jälkeen sain aikaiseksi sellaisen tekoon ryhtyä. :)

   Poista
 2. Banneri on tosiaan todella hieno! Mä luin myös tämän Aholan kirjan, ja tämä oli kyllä ihan hauska. Olen itse lukupiiriläinen, ja yritin poimia tästä meille vinkkejä. Eri lukupiirien esittelyt olivat kivoja, koska näitä on niin erilaisia. :)

  VastaaPoista
 3. Bannerista pakko vielä mainita että itseäni aina naurattaa tuo keskimmäinen kuva kun muistan kuinka epäsiistiin kohtaan pihallamme sain tuon kirjaidyllin lavastettua. Siinä oli just hyvä valo niin siksi piti siihen päästä! :D

  VastaaPoista