sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Hillitty pino kirjahankintoja

Esittelin kirjaostoksiani viimeksi toukokuussa, jolloin tälle vuodelle oli kertynyt hillityt viisi kirjaa. Koska niitä hyllyyn hamstrattuja on edelleen enemmän kuin tarpeeksi, olen onneksi jatkanut samalla linjalla mutta jotain sentään on tullut ostettua! :)


Haluan Stephen Kingin Musta torni -sarjan itselleni, ja koska pokkaripainosten julkaisu näyttää töksähtäneen neljänteen osaan, täytynee loput sitten haalia eriparikappaleina. Mikähän laskuvirhe tuon kuudennen kirjan eli Susannan laulun painoksen kanssa on aikoinaan mahtanut sattua, kun sitä vieläkin tapaa olla pino tarjolla erinäisissä kirjojen jäännöseriä myyvissä paikoissa? Nappasin joka tapauksessa yhden kappaleen kesällä itselleni.

Muut pinon kirjat olenkin sitten hankkinut nyt lokakuussa. Aina joskus se kirjanosteluvilliintyminen yrittää nousta pintaan. :) Hyllyssäni oli Jeff VanderMeerin Eteläraja-trilogian päätösosan kokoinen aukko, joten menin Suomalaiseen hankkimaan täydennystä. Ja siitähän tulikin kirjapassi täyteen - suuntasin siis pokkarihyllylle pohtimaan minkä ottaisin kylkiäiseksi. Olin jo hiplaillut toisaalla Lauren Beukesin melko hiljattain suomeksi ilmestynyttä Zoo Cityä (jonka ehkä joudun myös ennen pitkää poimimaan talteen), ja sitten törmäsin Säkenöiviin tyttöihin. En yhtään muistanut että Beukesia on käännetty aiemminkin, ja vaikka kirjan nimi kuulostikin tutulta, olen tainnut ohittaa blogiarviotkin. Vaikutti kuitenkin sen verran kiinnostavalta, että mukaanhan se lähti. Enkä toki malttanut lopettaa valikoiman tutkimista siihen, ja tässä kohtaa repsahdus kurkkikin ihan kulman takana! ;) Onnistuin kuitenkin tyytymään yhteen lisä-Kingiin. Tervetuloa Joylandiin houkuttelee ja oli jo äänikirjana lainassakin, mutta autoni soitin ei suostunut yhteistyöhön mp3-levyn kanssa.

Hyvän hamstrausvauhdin alkuun saatuani kävin sitten vähän myöhemmin hakemassa pari jo jonkin aikaa ostoslistalla ollutta teosta: Minna Rytisalon laajalti kehutun esikoisromaanin Lempi sekä kahdella aiemmalla romaanillaan suosikikseni nousseen Leena Parkkisen uusimman, Säädyllisen ainesosan.

Kesällä olen ostanut Elisa Kirjan alesta muutaman e-kirjankin: Jo Nesbøn Lepakkomiehen, Justin Gon Katoavan ajan, Kate Mortonin Kaukaiset hetket sekä Andrew Michael Hurleyn Hylätyn rannan. Gon kirjaa olen jonkin matkaa lukenutkin, mutta kiinnostus ei sitten kuitenkaan kantanut loppuun asti ja jätin kesken.

Luettava noin muuten ei sen sijaan ole loppumassa kesken, mutta sentään oman hyllyn lukemattomien määrä on tässä vuoden mittaan tipahtanut kun olen katsellut valikoimiani kriittisin silmin ja karsinut pois niitä jotka eivät sitten kuitenkaan kiinnosta sataprosenttisesti. Ja kun olen lukenutkin enemmän kuin ostanut, tässähän voi olla vaikka toivoa päästä lähitulevaisuudessa alle kahdensadan! :D

3 kommenttia:

 1. Hienosti onnistuit ostamaan vain muutaman kirjan. Me ostettiin 14 kirjaa, mutta onneksi hyllyssä on vielä tilaa :D Pitäisi kyllä itsekin karsia hyllystä jotain pois, kun houkutus on näin suuri ostaa uusia kirjoja.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomattavasti isompiakin pinoja on kyllä joskus nähty! :D

   Poista
 2. Kingit ja Lempi <3 Minä kehitin itselleni pakkomielteen hankkia Musta torni -sarja juuri Tammen koviksina, oi sitä onnea kun viimeinenkin osa löytyi!

  Kirjaostokset on tänä vuonna lähtenyt minulta vähän lapasesta, en edes ole niistä nyt blogannut.

  VastaaPoista