sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Minihaaste 1/11: Viimeinkin

Monissa blogeissa on käynnistelty mielenkiintoisia lukuhaasteita, ja olen miettinyt jotain omaakin. Koska en osaa valita yhtä aihetta, avaan sarjan kahden kuukauden välein vaihtuvia minihaasteita! :)

Ajatuksena on lukea yksi kirja kulloinkin annetusta aiheesta. (Saa toki lukea useammankin!) Aiheet tulevat todennäköisesti olemaan varsin sekalaisia, sellaisia mitä milloinkin sattuu päähäni pälkähtämään.

Lukuaikaa on siis aina kaksi kuukautta - halusin tehdä tästä aika kevyen jutun, niin että varmasti ehdin itsekin osallistua omiin haasteisiini! :D Tämä ensimmäinen pätkä on nyt lyhyempi koska nimeän tämän tammi-helmikuun haasteeksi, niin että homma menee vuoden mittaan tasan. Mutta eipä noita aikarajoja tarvitse niin tarkkaan tuijottaa - myöhästymisestä ei sakoteta!!

Minihaaste 1/11 on nimeltään


Viimeinkin

ja tehtäväsi on tässä:

 
Lue jokin kirja kirjailijalta, jota sinulle on toistuvasti suositeltu tai johon olet jo pitkään halunnut tutustua, mutta jolta et ole vielä ehtinyt lukea mitään.

Luettuasi kirjan esittele/arvioi se blogissasi, tai jos sellaista ei ole, kerro mielipiteesi tämän postauksen kommenteissa. Teen helmikuun lopussa pikku koosteen jossa katsotaan mitä osallistujat (toivottavasti joku muukin kuin minä itse :D) ovat lukeneet, ja pyydänkin linkittämään myös nuo omaan blogiin tehdyt arviot tänne, ettei multa vaan mene mitään ohi. 

Voit osallistua niin kauno- kuin tietokirjallakin, ja äänikirjat käyvät myös. Jos päädyt jättämään valitsemasi kirjan kesken, kerro toki siitäkin! Ja kuten jo sanoin, aikarajasta ei tarvitse ottaa turhia paineita - tämän on tarkoitus olla kiva juttu eikä stressin aiheuttaja. :)

Vielä en ole päättänyt mitä itse luen. Alice Munro ainakin pyörii mielessä, hmm hmm...

33 kommenttia:

 1. Hmm. Minä yhdistän tämän klassikkohaasteeseen ja tartun viimein Kotiopettajattaren romaaniin, toivottavasti helmikuun loppuun mennessä!

  VastaaPoista
 2. Minulla on jo niin monta haastetta tälle vuodelle että en taida ehtiä osallistua tähän, vaikka se kiinnostavalta ja kivalta vaikuttaakin:/ Tsemppiä haasteeseen!:)

  VastaaPoista
 3. Ihana haaste! Haluan kovasti osallistua! Alkuvuosi on kuitenkin kovin buukattu kaunokirjallisuustenttien vuoksi (tosin niihin tulee kyllä luettua aika paljon ensimmäiseen haasteeseen sopivia kirjoja). Joten jos en nyt ehdi tähän ensimmäiseen mukaan, hyppään kyytiin myöhemmin. Muistuta minua!

  VastaaPoista
 4. Minäkin hyppään ihan varmasti joskus tämän vuoden aikana mukaan, vaikutti hauskalle haasteelle! :)

  VastaaPoista
 5. Minäkin osallistun tähän. Minulle on usein suositeltu Jhumpa Lahiria ja aionkin hänen teoksiaan lukea. Itse asiassa lainasin jo kirjastosta. Onko ok, että linkitän sinun blogisi ja haastan omia lukijoita mukaan tähän?

  VastaaPoista
 6. Kyllä tässä vielä on paukkuja osallistua tähänkin haasteeseen. Minulle on usein suositeltu Siri Hustvedtiä, joten tartun hänen uusimpaan kirjaan tässä lähiaikoina.

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa mukaan kaikki halukkaat, nyt tai myöhemmin! :)

  Haasteita tulee kyllä varmasti helposti haalittua itselleen liikaakin; lukemiseen kun pitää kuitenkin jäädä sitä impulsiivisen valinnan varaakin. Voi iskeä stressi, jos koko ajan vain "pitää" lukea jotain johonkin haasteeseen! :)

  Lumiomena, linkitä vaan!

  VastaaPoista
 8. Minä osallistuin ja luin Amirrezvanin Kukkien verellä kirjottu, jota ovat muutamatkin tahot, ainakin Leena Lumi ja anni.m suositelleet. Hyvä valinta oli, mukava kirja!

  VastaaPoista
 9. Taidan minäkin osallistua tähän ja nivoa yhteen jonkin muun haasteen kanssa. Vaihtoehtoja on paljon, sillä kirjailijoita, joihin olen halunnut tutustua, mutta en ole vielä syystä tai toisesta ehtinyt on pitkä lista. Katsotaan mihin päädyn. :)

  VastaaPoista
 10. Hei Satu mietin vielä kiinnostavaa haastettasi, kun olisi paljon sellaisia suositeltuja kirjoja, joita haluaisin lukea, mutta kun sitten on vielä ne omat tavoitteet ja en tiedä riittääkö aika. Toisaalta tuo klassikkohaastekin kiinnostaa. Katsotaan, miten ehdin...

  VastaaPoista
 11. Ahmu, kiva juttu! :) Olen lukenut tuon kirjan ja pidin myös.

  Kuutar, vaihtoehtoja tosiaan riittää ja blogeista tulee koko ajan lisää...!!

  Sara, vähän tiukkaa tekee itsellänikin kun noita kirjaston kirjoja on pitänyt tuohon haalia ja oikeastaan pitäisi alkaa tehdä päättötyötäkin. No, lainoja voi uusia ja se päättötyö nyt on muutenkin roikkunut jo pienen ikuisuuden... ;)

  VastaaPoista
 12. Tämähän tuli kuin tilauksesta! Mietin tuossa, että millainen haaste olisi tälle vuodelle hyvä eli sellainen, jossa voisin vähän soveltaa (opinnäytetyö ahdistelee täälläkin). Taidan siis ottaa tämän vuoden haasteeksi vastata sinun haasteeseesi ;). Eli jos sallit, linkitän aina voimassa olevan minihaasteen kohdan blogiini, niin pysyn kärryillä missä olen menossa.

  1/11 osaan vastaan Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta -teoksella, jota minulle on suositeltu monellakin taholla. Olen säästellyt sen lukemista, koska haluaisin keskittyä aiheeseen rauhassa ja lukea sen mahdollisimman vähillä keskeytyksillä. Eli vastaa todellakin otsikkoon "Viimeinkin"...

  VastaaPoista
 13. Linkitä vaan! Mulla on myös Hirvosen kirja vielä lukematta ja harkitsin sitä itsekin yhtenä vaihtoehtona tähän, mutta taidan nyt kuitenkin päätyä joko Alice Munroon tai Linda Olssoniin.

  VastaaPoista
 14. Tähän haasteeseenhan voisin osallistua melkein puolivahingossa, koska luen nyt Heart of Darknessia (klassikkohaaste) että Narkissosta ja kultasuuta (Lukupiiri-blogin helmikuun kirja), ja molemmat ovat olleet suunnitelmissa lukea jo iäisyyden (esim. jälkimmäisen olen ostanut jo vuonna 2001).

  Totta puhuen hyllyt pullistelevat tähän ensimmäiseen minihaasteeseen sopivia kirjoja, mutta katsotaan nyt miten saan luetuksi :) Olen siis mukana jos siltä tuntuu!

  VastaaPoista
 15. Omien hyllyjeni tilanne on jokseenkin sama. Tervetuloa mukaan, tahallaan tai vahingossa! :)

  VastaaPoista
 16. Psst Satu, sinulle on tunnustus blogissani!

  VastaaPoista
 17. Tämä olisi kiinnostava haaste. Jos keksin kirjailijan, voisin yrittää. Ellen ehdi nyt mukaan kiitos uutuuksien, tulen jossain vaiheessa sitten.

  VastaaPoista
 18. Kiitos Amma! Tulen käymään! :)

  Leena, tervetuloa mukaan jos ehdit!

  VastaaPoista
 19. Pikakommenttina kerron, että vastasin tänään minihaasteeseesi :) Arvostelu on blogissani. Kiitos sinulle, Satu, tämä oli ilo!

  VastaaPoista
 20. Kiitos itsellesi osallistumisesta! :)

  VastaaPoista
 21. kaikkia ihania haasteita maailma pullollaan, perässä ei meinaa pysyä kun pitäis jotain koulukirjojakin joskus lukee... mutta jos vaan muistan, niin osallistun tähän - varmaankin agatha christiellä, jolta en ole vieläkään saanut luettua kirjaakaan vaikka niitä on jo lainassakin... ja varmaan linkitänkin haasteen sitten kun ehdin omaa blogia taas päivittää.

  VastaaPoista
 22. Kiinnostavia haasteita kyllä riittää! :) Itse olen lukenut Christieltä yhden kirjan, olisi kyllä mukavaa lukea enemmänkin!

  VastaaPoista
 23. Osallistuin haasteeseen tartttumalla Elif Shafakin Rakkauden Aikakirjaan. Sain juuri urakan loppuun, kirjaesittely blogissani.

  VastaaPoista
 24. Tuo kirja kiinnostaa muakin kovasti, tulenpas lukemaan esittelysi! Kiva kun osallistuit! :)

  VastaaPoista
 25. Jes! Ensimmäinen osa haasteesta tehty ja vielä nippa nappa ajoissa! Elina Hirvosen Kauimpana kuolemasta esitelyssä blogissani:

  http://teresitan.blogspot.com/2011/02/kauimpana-kuolemasta.html

  VastaaPoista
 26. Heipsan Satu! Tuli vain mieleen minihaasteen aihe-ehdotus... Turun kaupunginkirjastossa oli joskus kirjanäyttely aiheesta Lapsen Silmin - siis kirjoja, jossa minäkertoja on lapsi. Se on minusta erittäin kiehtova aihe, josta varmasti löytyy paljon monenlaista luettavaa. Jos haluat, voin laittaa linkin listaan näyttelyssä näytteillä olleista kirjoista.

  VastaaPoista
 27. Teresita, hyvin ehdit - mulla on omakin arvio vielä kirjoittamatta! :D Kirjan sentään olen jo lukenut.

  Elma Ilona: Kiitos kiinnostavasta ideasta, kirjoitan ylös! Laita vaan linkki, tässäpä se pysyy sitten itsellänikin tallessa. :)

  VastaaPoista
 28. Lapsen silmin / med barnaögon: http://www.turku.fi/public/default.aspx?contentid=145344

  VastaaPoista
 29. Kylläpäs olikin paljon mielenkiintoisen oloisia kirjoja! Kiitos!

  VastaaPoista
 30. Eikös ollutkin! Ja suuri osa vielä semmoisia joista en ennen ole kuullutkaan... tv. nimim. lukulista sen kuin venyy!

  VastaaPoista
 31. Lisäilen nämä minihaasteesi oman blogini haastevälilehdelle. Laitan itselleni merkinnän myös tästä Viimeinkin -haasteesta, sillä oikeastaan osallistuin tähän vaikka en vielä helmikuussa itse blogannutkaan. Luin (tai oikeastaan kuuntelin äänikirjana) Joel Haahtelan Elenan, joka minun oli jo pitkään pitänyt lukea, ja muutenkin tutustua Haahtelaan. Olen blogannut siitä myöhemmin, aloitettuani oman blogini maaliskuussa. :)

  Sara / p.s. rakastan kirjoja

  VastaaPoista
 32. Tässä vielä linkki Elena-postaukseeni: http://psrakastankirjoja.blogspot.com/2011/03/joel-haahtela-elena.html

  (Ja tarkistin äsken, puhuin höpöjä, ehdinhän minä aloittaa blogini jo helmikuun puolella! Alkaa jo muisti pettää! :D En vain ehtinyt ajoissa tähän minihaasteeseen. Kirja siis on luettu helmikuussa mutta olen blogannut siitä vasta maaliskuussa.)

  Sara / p.s. rakastan kirjoja

  VastaaPoista
 33. Haahtelaan kannattikin tutustua! :) Olen lukenut Elenan ja Perhoskerääjän, joista jälkimmäinen on ainakin toistaiseksi suosikkikirjani häneltä.

  VastaaPoista