maanantai 19. joulukuuta 2011

Katsaus vuoteen 2011 -haaste

Enköhän minäkin jo uskaltaudu osallistumaan tähän Susan haasteeseen, vaikka vuotta vielä vähän onkin jäljellä! :)

Pari kysymyksistä johdattelee ajatukset uutuuksiin, mutta koska olen tainnut onnistua lukemaan tänä vuonna peräti yhden kaunokirjallisen uutuuden, taitaa suunnilleen joka kohtaan tulla vastaukseksi jotain vähän vanhempaa. :)

1. Minkä lukemasi kirjan olisit toivonut löytäväsi juuri joulupaketista tänä vuonna, ellet jo olisi lukenut sitä? Jonathan Carroll: Naurujen maa

2. Mitä kirjaa suosittelisit ystävälle, joka ei ole lukenut paljoa, mutta kaipaisi lukuelämyksiä? Riippuu tietysti ihmisestä, mutta vaikkapa John Ajvide Lindqvist: Ystävät hämärän jälkeen.

3. Mikä kirja sinun teki mieli jättää kesken? Joseph Conrad: Varjolinja

4. Mikä kirja sai sinut vuodattamaan kyyneleitä? Susan Abulhawa: Jeninin aamut

5. Minkä kirjan lukemista odotit ennakkoon eniten? J. K. Rowling: Harry Potter ja viisasten kivi (ja kaikki muut osat sitten vuorollaan... :)

6. Mikä kovasti pitämäsi kirja sai mielestäsi aivan liian vähän näkyvyyttä ja ns. blogisavuja? Tiina Raevaara: Eräänä päivänä tyhjä taivas

7. Mikä kirja oli suurin pettymys? Alice Munro: Kerjäläistyttö

8. Minkä kirjan ottaisit ainoaksi kirjaksi autiolle saarelle uudestaan...ja uudestaan luettavaksi? Pasi Ilmari Jääskeläinen: Taivaalta pudonnut eläintarha

9. Mikä kirja herätti sinulla eniten halua keskustella kirjan tapahtumista ja henkilöistä? Emily Brontë: Humiseva harju

10. Minkä kirjan sulkisit aikakapseliin avattavaksi sadan vuoden päästä täällä Suomessa? Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja

11. Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvan, ellei sitä jo ole tehty? Ian Beck: Pastworld

12. Minkä kirjan ns. jälkimaku oli niin voimakas, että mietit sitä vielä pitkään viimeisen sivun kääntämisen jälkeenkin? J. K. Rowling: Harry Potter ja kuoleman varjelukset

13. Mikä kirja oli suurin yllättäjä hienon lukukokemuksen myötä? Marjo Niemi: Juostu maa

14. Mistä kirjasta et muista enää paljoakaan, vain lähinnä tunnelmia ja pätkiä sieltä täältä tapahtumista? Philip Pullman: Salaperäinen veitsi

15. Mitä kirjaa suosittelisit eniten muille kirjablogisteille? Jonathan Carroll: Naurujen maa

10 kommenttia:

 1. Kiva kun osallistuit :)

  Minä itsekin olen jo melkein alkanut vastata kysymyksiini, mutta haluan odottaa joulun yli sillä joululukemisena on niin kovasti odottamani kirja ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä. Helpottaa aina laisteni "kirja-amatöörien" elämää tällaiset valmiit listat. Potterit eivät minulle kolahtaneet, mutta monta uutta nimeä löysin tuonne pieneen mustaan kirpparimuistivihkooni lisättäväksi. Leppoisaa joulunaikaa :)

  VastaaPoista
 3. Susa: Kivaan haasteeseen oli kiva osallistua! :)

  Johanna: Toivottavasti vinkit osuvat kohdalleen ja saat hyviä lukukokemuksia! :)

  VastaaPoista
 4. Oi vitsi, itseltäni olisi tullut tai varmaan tulee useampi aika samanlainen vastaus :). Esimerkiksi tuo Ystävät hämärän jälkeen tosiaan sopii vähän vähemmän lukeneellekin, aiheuttaa jotain tuntemuksia varmasti :).

  VastaaPoista
 5. Sinulla on vastauksissasi paljon kirjoja, joita en ole lukenut. Osaksi ollaan kuitenkin oltu samoilla linjoilla: minäkin toivoin enemmän blogisavuja Raevuorelle (luin hienon En tunne sinua vierelläni -novellikokoelman) ja minäkin petyin Kerjäläistyttöön.

  VastaaPoista
 6. Tessa: Ystävät hämärän jälkeen on tosiaan tietyllä tapaa helposti lähestyttävä. Mielensäpahoittajaakin ajattelin tuohon vastaukseksi, ja Luotettavaa vaimoa, mutta onnistuin nyt kuitenkin pitäytymään yhdessä kirjassa per kohta... :)

  Sonja: Täytyykin tutustua tuohon novellikokoelmaan!

  VastaaPoista
 7. Satu, apua! Tässä ei ollut yhtään jota olisin lukenut paitsi Humiseva harju;-)

  VastaaPoista
 8. Kävinpä lukemassa sinun vastauksesi vielä uudestaan ja totesin etten ole lukenut (vielä!) yhtäkään niissä mainitsemistasi, kun ovat tosiaan nuo uutuudet jääneet vähän väliin... Kunhan tästä kerkiän! :)

  VastaaPoista
 9. Nyt vain JOULUTERVEHDYS: Suloista joulua!

  VastaaPoista