torstai 10. huhtikuuta 2014

Arvontaa viiden blogivuoden kunniaksi!

Joskus vuoden 2009 alussa, syystä jota en enää muista, keksin etsiä netistä kirjablogeja. Onnekas päähänpisto se joka tapauksessa oli. Kyllähän niitä blogeja muutamia löytyi, ja jäin saman tien koukkuun. Jotain sellaista olin jo pitkään kaivannut; leppoisan hienostelematonta jutustelua kirjoista ja kaikesta niihin liittyvästä. Eihän siinä pitkään mennyt kun alkoi tehdä mieli kirjoittaa itsekin, ja niinpä aloitin blogini 10.4.2009 kertomalla lukemastani Andreï Makinen romaanista Maa ja taivas. Ja kappas vain, siitähän on tänään kulunut jo viisi vuotta!

Sittemmin olen ehtinyt kertoa jo aika monesta muustakin, ja vaikka välillä saattaa ollakin muiden kiireiden vuoksi vähän hiljaisempaa, niin into hommaan ei ole meinannutkaan hiipua missään vaiheessa. Nykyään tuntuu käyvän usein niin, että ensin en pitkään aikaan saa oikein mitään aikaiseksi, ja sitten vihdoin vauhtiin päästyäni ryöpsäytän monta postausta peräkkäisinä päivinä. Hieman tasaisempi tahti olisi toki kiva juttu niin itselle kuin lukijoillekin, mutta näyttääpä tämä näinkin käyvän. :)

Blogistaniassa vietetyt vuodet ovat tehneet ennestäänkin tärkeästä lukuharrastuksesta entistä rakkaamman. Tuntuu, että nykyään suorastaan hengitän kirjallisuutta. On myös ollut ihan mahtavaa seurata, kuinka sekä blogien määrä että niiden saama huomiokin ovat kasvaneet, ja tietysti löytää valtavasti niin hyviä kirjoja kuin ihania ihmisiäkin joiden kanssa puhua niistä! :) Kiitos siis kaikille lukijoille ja bloggaajakollegoille tähänastisesta. Kohti seuraavaa viittä vuotta - synttäriarvonnan kautta!

Palkintoja on lähdössä matkaan kolme kappaletta:


1. Kuin surmaisi satakielen -rintakoru, jonka tekemiseen on käytetty vanhan kirjan sivua.

 


2. USB-portista ladattava, taivutettava kirjavalo. Kuvassa oma kappaleeni jota olen jo vähän ehtinyt testailla - taivutettavuuden ja näppärän muodon vuoksi tuntuu olevan aika monikäyttöinen vehje! Kirja ei kuulu pakettiin. ;) En ole 1Q84:ää vielä ehtinyt lukea, mutta kahdesta kuusta kuulemieni juttujen takia se tuntui sopivalta kuvausrekvisiitalta tuolle valolle! :)3. Penguin Classics -sarjan Jane Eyre -muki.

Arvontaan pääset osallistumaan, kunhan kerrot kommenteissa, mitä luet nyt ja mitä kirjaa himoitset näppeihisi seuraavaksi. Mainitse myös, mitä palkinto(j)a tekisi mielesi tavoitella - siis vaikka kaikkia.
Tervetuloa mukaan niin vanhat kuin uudetkin lukijat, niin ahkerimmin kommentoivat kuin yleensä hiljaa kurkkivatkin. :) Selkeyden vuoksi ei kuitenkaan täysin anonyyminä, kiitos - keksithän tähän kohtaan edes jonkin pikku nimimerkin.

Osallistua voi torstaihin 24.4. saakka, voittajat kerron seuraavana päivänä.

42 kommenttia:

 1. Nyt olen lukemassa Markus Zusakin Kirjavarasta, mutta välillä silmäilen Donna Tarttin Tikliä, joka yllätti massiivisuudellaan, kun sen kirjastosta eilen hain. Ja Hugon Kurjatkin lojuu pöydällä odottelemassa.
  Palkinnot ovat niin ihania, että niistä kelpaisi mikä tahansa.

  Oikein paljon onnea viisivuotistaipaleen johdosta!

  VastaaPoista
 2. Oi Satu, onnea ♥ Olemme sitten aloitelleet samoihin aikoihin ja sinä olet yksi muutamasta ensimmäisestä kirjabloggaajasta, jotka muistan ensimmäiseltä vuodelta.

  Tuo lukuvalo kiinnostaa!

  Luen nyt sekä Siri Hustvedtin Säihkyvää maailmaa että htä puutarhakirjaa siinä vähän rinnalla. Himoitsen näppeihini Agneta Rahikaisen Edithiä.

  VastaaPoista
 3. Keväiset onnittelut! Juuri nyt luen Kirsi Karvisen kirjaa Tuleeko vielä kevät? Ei ehkä omin kirjavalinta, mutta sain sen lahjaksi ja toki kaikki lahjat luetaan. Seuraavaksi havittelen ja haaveilen kirjasta Elämänlanka Victoria Hislopilta. Ihanaiset palkinnot, ylläriksi mikä vaan... No eniten kuitenkin tuo muki.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea! :) Tällä hetkellä luen Hiltusen Isoa, seuraavasta ei ole vielä varmaa tietoa. Ehkäpä Tiikerin vaimo. Palkinnot ovat houkuttavia, lähden siis tavoittelemaan niitä kaikkia. :)

  VastaaPoista
 5. Onnea viisivuotiaalle! Mukia ihailen kovasti. :)

  Minulla on parikin kirjaa kesken, "pääkirjana" Guy Delislen sarjakuvaromaani Merkintöjä Jerusalemista.

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea synttäreiden johdosta! :-) Arvontaan voisin osallistua tavoittelemaan viimeistä, eli mukia.

  Tällä hetkellä luen eniten koulukirjoja (huoh...), mutta haluaisin kovasti päästä käsiksi esimerkiksi Hulluilta Päiviltä löytämiini kirjoihin (varsinkin Murakamin Kafka rannalla ja Austerin Sattumuksia Brooklynissa).

  VastaaPoista
 7. Onnea viisivuotiaalle! Täältä olen löytänyt vaikka mitä lukemista. Tavoittelen tuota mukia, se on iki-ihana.

  Mitäkö luen... No, lopettelin aamuvarhaisella Jayne Anne Phillipsin Kiurun ja Termiitin, joka oli niin hyvä lukukokemus, että nyt on vaikea keksiä uutta lukemista. Aloitan varmaan jonkun laimean lukuromaanin, koska en loistokirjan jälkihehkussa voi tarttua mihinkään oikeasti odottamaani. :)

  VastaaPoista
 8. Onnea 5v. bloggarille. Luen tällä hetkellä Anni Kytömäen Kultarintaa, mutta siinä on tosi paljon sivuja, joten luen välillä jotain muuta. Muki on kiva, tuli ihan ikävä englantilaisia nummia...

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea 5-vuotiaalle :) Tällä hetkellä olen Kami Garcian Lumoavan kirouksen loppusuoralla, mutta tekisi mieli tarttua taas Ursula Le Guinin Maameren tarinoitten 5. kirjaan... Olen kuitenkin yrittänyt säästellä sitä, koska sarja loppuu minulta pian! Hiukan himottais arvontasi palkinto n:o 2 ;)

  VastaaPoista
 10. Onnea hienosta blogitaipaleesta, täällä on aina mukava vierailla. :) Minulla on juuri kesken Anita Amirrezvanin Kukkien verellä kirjottu (josta on täälläkin blogattu :)), joka pienen alkukangertelun jälkeen on koukuttanut minut täysin. Seuraavaksi tekee mieli tarttua nuorten fantasiaan eli Tobi Lolnessin kakkososaan. Ykkönen on jo luettu, ja tarina jäi pahasti kesken.

  Sinulla on ihania palkintoja, ja osallistunkin kaikkien arvontaan, jos se kerran sallitaan. :)

  VastaaPoista
 11. Onnea 5-vuotiaalle! Ja monta vuotta lisää päälle!

  Minulla on parikin kirjaa kesken, John Kennedy Toolen Typerysten salaliitto sekä Hélène Grémillonin Uskottuni. Niiden jälkeen himoitsen jotain tiiliskiveä... ehkä Anni Kytömäen Kultarintaa...

  Kaikki palkinnot ovat hienoja, joten mikä tahansa niistä olisi ilo voittaa!

  VastaaPoista
 12. 5 vuotta! Hurjaa ja hienoa. Paljon onnea blogisynttärisankarille!

  Sain vihdoin käsiini Pauliina Rauhalan Taivaslaulun ja luen sitä nyt parhaillaan. On aika montakin teosta, joihin haluaisin päästä käsiksi, mutta luultavimmin Taivaslaulun jälkeen siirryn Afrikkaan Sefi Attan romaanin A bit of Difference seurassa.

  Palkinnoista houkuttaisi Jane Eyre -muki, koska blogini nimikin tulee juuri tuosta teoksesta. Samoin on valmisteilla blogikirjoitus, jossa Jane Eyrellakin on sanansa sanottavana.

  VastaaPoista
 13. Onnea kovasti blogillesi! Ihanat palkinnot, eritoten mukia olen usein ihaillut kirjakaupassa... :)

  Luen nyt Nura Farahin Aavikon tyttäriä ja sen jälkeen suunnitelmissa olisi Lena Muhinan Piirityspäiväkirja!

  VastaaPoista
 14. Oi, onnea! Ja vau, mitkä palkinnot! Minä olen niin ahne, että lähden kokeilemaan onneani kaikkien kohdalla.

  Tällä hetkellä luen Bo Carpelanin Kulkevaa varjoa. Seuraavaksi uhrikseni ajattelin valita Boel Westinin Tove Jansson: Ord, bild, liv -elämänkerran.

  VastaaPoista
 15. Paljon onnea viisivuotiaalle! Luen tällä hetkellä aktiivisesti Stephanie Perkinsin nuortenkirjaa Anna and the French Kiss. Kirja on ollut pieni pettymys, koska sitä on hehkutettu todella romanttiseksi ja ihanaksi ja minä en ihan ole samaa mieltä hehkutusten kanssa. Ei kirja huono ole, mutta voisi olla paljon parempikin. Olen myös hieman aloitellut Susan Een Angelfallia, joka olisi tarkoitus lukea seuraavaksi loppuun ja sen jälkeen varmaan lukuvuorossa on Koushun Takamin Battle Royale. Osallistun kirjavalon ja mukin arvontaan. :)

  VastaaPoista
 16. Luen nyt Jodi Picoultin kirjaa Perfect Match. Samalta kirjalta himottaa esimerkiksi sellainen kuin The Pact, minulla on taas tämän kirjailijan kausi menossa!

  Hienoja kaikki palkinnot, mutta erityisesti taivutettava kirjavalo kuulostaa mahtavalta!

  sopeutuja(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Krefeld, Michael Katzin Langenneet on tällä hetkellä menossa ja vaikuttaa hyvältä.

  Seuraavaksi voisin lukea jonkun muun edellämainitun kirjoittajan teoksen.

  mariestrange(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Onnea viidestä vuodesta, kunnioitettava ikä :)

  Minä luin eilen illalla loppuun Hakekaa kätilön ja aloitin useampaakin teosta, kun en osaa päättää, mitä lukisin. Pisimmälle pääsin Irvingin Ystäväni Owen Meanyssa. Kovasti himottaisi tarttua myös Donna Tarttin Tikliin, vaikka valtava sivumäärä vähän mietityttääkin.

  Osallistunpa kaikkiin arvontoihin, on niin kivoja palkintoja.:)

  Sonja/Lukemisen kartasto

  VastaaPoista
 19. Onnea, oletpa jaksanut pitkään bloggailla. :) Vähän hävettää osallistua kun en ole muistanut edes kommentoida luettuani bloggauksiasi, mutta tuo kirjavalo on niin söpö..

  Luen tällä hetkellä Laila Hirvisaaren Me, keisarinnaa. Vaikuttaa hyvältä, sillä vaikka kirjassa käsitellään lähinnä Venäjän yhteiskunnallista tilaa ja Katariinan vanhuuden mukanaan tuomia ongelmia, se on kuitenkin mielenkiintoisesti kirjoitettu. Pidän muutenkin historiallisista kirjoista.

  Kirjavalon haluaisin, mutta mukikin kelpaisi. :3

  VastaaPoista
 20. Tällä hetkellä luen Zusakin kirjavarasta ja seuraavaksi siirryn Tove Janssonin novelleihin.

  Kaikki palkinnot ovat niin kivoja, että osalllistun kaikkiin arvontoihin :-)

  juliajuksu@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Kaikki palkinnot käy. Luen nyt: Stephen Kingin Tohtori Uni. Seuraavaksi haluaisin lukea Musta Torni -sarjan. vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 22. Hui, viisi vuotta! Se on jo hurja määrä vuosia, onnittelut siitä :)

  Osallistun kahden jälkimmäisen palkinnon arvontaan. Ja mitäpä luen nyt ja ehkä seuraavaksi... Tällä hetkellä on menossa Anna-Kaari Hakkaraisen Purkaus, joka sijoittuu ihanaan miljööseen. Seuraavaksi suunnittelen lukevani jonkin pöydän kulmalla kauan pyörineen kirjastolainan, ehkäpä Sarah Watersin Yövartion.

  VastaaPoista
 23. Onnea viidestä vuodesta! :)

  Minä luen nyt Diana Gabaldonin Tulivanaa ja seuraavaksi aion lukea... Niin, en oikein osaa päättää. Ehkä aloitan Sandman-sarjakuvan tai Ihanan maan. Tai seuraavan Päätalon. Yksi Joe Hillkin on kutkuttanut jo kauan, samoin Tove Jansson elämäkerta. Toisaalta haluaisin lukea uudestaan Sofi Oksasen Stalinin lehmät. Mutta sitten taas, uuteen Ylpeys ja ennakkoluulo suomennokseen olisi myös kiva tutustua... Valinnanvaikeus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, palkinnot ovat niin hienoja, etten oikein osaa päättää niistäkään vain yhtä. Joten osallistun kaikkien arvontaan, jos se tosiaan sopii.

   Poista
 24. Onnea 5 vuodesta! Huisin pitkä ikä blogille, mutta toivottavasti monta vuotta on vielä edessä :)

  Minusta ensimmäinen palkinto on kaunein, se kelpaisi!

  VastaaPoista
 25. Onnea! 5 vuotta on ihailtavaa.

  Olen viimeksi lukenut Maria Langin 50-lukuista dekkaria Pimeä elokuun yö, ja toisena on kesken Antti Heikkisen Pihkatappi. Seuraavaksi hyllyssä odottelee ainakin Laura Lähteenmäen Ikkunat yöhön.

  Osallistun kaikkien kolmen arvontaan, kuitenkin niin, että jos sattuisi sellainen uskomaton onni, että tulee useampi voitto, niin sitten haluan vain yhden itselleni, ensimmäisenä tulleen. :-)

  VastaaPoista
 26. Onnea viiden vuoden merkkipaalun saavuttamisesta! Minulla on tällä hetkellä menossa parikin kirjaa: Daniel Woodrellin Winter's Bone, Morgan Matsonin Amy and Roger's Epic Detour (ja viime vuoden puolella aloitettu Nälkäpelien viimeinen osa).

  Seuraavana lukuvuoroaan odottaa kirjastosta lainattu Vena Corkin Thorn.

  Ja miksi ei, osallistun kaikkeen kolmeen!

  VastaaPoista
 27. Paljon onnea blogillesi. Viisi vuotta on on iso merkkipaalu!

  Ihanat lahjukset olet kerännyt, oo nam nam! ♥ Osallistun kaikkien kolmen arvontaan.

  Tällä hetkellä olen päättyneen kirjan (Risto Isomäen Herääminen) ja seuraavan kirjan välissä. En ole aivan varma otanko seuraavaksi jo vähän aloittelemani Tiina Raevaaran Eräänä päivänä tyhjä taivas tai Jyrki Kiiskisen Kaamoksen... vai jonkin ihan muun. Jan Salmisen Äidinmaa houkuttelee myös. Kotimaista dystopiaa siis, tai sitten jokin arvostelukappalepinosta (niitäkin on pari ehtinyt kertyä).

  VastaaPoista
 28. Onnea viisivuotiaalle!

  Luen parhaillaan Ildefonso Falconesin Paljasjalkaista kuningatarta. Yritän lukea mahdollisimman hitaasti etten tulisi ahmineeksi kirjaa ihan liian pian loppuun. Seuraavaksi minun pitäisi tarttua pariin työhön liittyvään kirjaan, mutta yöpöydälle ajattelin hommata Kristiina Vuoren Disa Hannuntyttären.

  VastaaPoista
 29. Paljon, paljon onnea viisivuotiaalle! Hyvä ikä, toivottavasti vuosia tulee vielä monta lisää!

  Tällä hetkellä luen Neil Gaimanin Coralinea ja muutamaa tietokirjaa, mutta himoitsen kovasti Jenny Kangasvuon Sudenveren ja Daniel Katzin Kun isoisä Suomeen hiihti aloittamista. Ja palkinnoista kiinnostaa eniten ihana lamppu.

  Toivottavasti pidät 1Q84:stä kun sen luet, minulle se on yksi suosikkijärkäleistäni!

  VastaaPoista
 30. Paljon onnea ja pitää ikää blogillesi myös jatkossa! :)

  Luen tällä hetkellä Leena Lehtolaisen Luminaista kirjallisuuspiiriä varten. Sen jälkeen luettavaksi minulla on monia vaihtoehtoja, joista eniten kiinnostaisi Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme, Tove Janssonin elämäkerta ja Hakekaa kätilö! 2. Joudun varmaan vielä arpomaan, minkä näistä luen seuraavaksi. :D Lähden tavoittelemaan kaikkia palkintoja! :)

  VastaaPoista
 31. Paljon onnea ensimmäisestä viidestä vuodesta :)

  Tällä hetkellä luen Kalle Päätalon Tammettua virtaa sekä Tove Janssonin Viesti - valitut novellit 1971-1997 -novellikokoelmaa. Kynteni syyhyävät 11. Sookie Stackhouse -kirjan, Granta 2: Outo -aikakausikirjan ja muutaman muunkin kirjan perään...

  Eniten kiinnostaa tuo lukuvalo, mutta myös nuo kaksi muuta palkintoa eli osallistun mielelläni kaikkien arvontaan :)

  VastaaPoista
 32. Lämpimät onnittelut viisivuotiaalle! <3 Toivottavasti vuosia tulee vielä paljon lisää, täällä on aina ilo vierailla. :) Arvonnassa minua kiinnostaisi tuo ihana muki. <3

  Sain tänä iltana loppuun Markus Zusakin Kirjavarkaan, joka oli lopulta aika riipaiseva. Jo jonkin aikaa on ollut kesken Jose Saramagon Kertomus sokeudesta, joten palailen natsi-Saksasta selviydyttyäni mestari Saramagon upean kirjan pariin. :)

  VastaaPoista
 33. onnea blogille.. tuo valo kiinnostaa :)
  tällä hetkellä en lue mitään, eikä oo vielä suunitelmissakaan luettavaa.
  elina_myllykoski@hotmail.com

  VastaaPoista
 34. Onnittelut sinulle viisivuotias! ^_^ Tavoittelen palkintoa 1 ja 2.
  Tällä hetkellä lukuvuorossa Erin Morgenstern: Yösirkus. Seuraavaksi lukisin mielelläni Taivaslaulun. kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Onnea viisivuotiaalle!
  Olen juuri nyt kirjojen välissä, viimeksi taisin lukea LUndbergin Jään ja kovasti haluaisin saada nyt käsiini Tommi Kinnusen Neljäntienristeyksen.
  flight(at)luukku(piste)com

  VastaaPoista
 36. Onnea! Olen lukenut viime aikoina Sookie Stackhouse-sarjaa, Veren muisti nyt menossa ja seuraavana lukuvuorossa saman sarjan seuraava osa ;)
  Osallistun kaikkien palkintojen arvontaan, mutta jos saa valita, niin mieluisuusjärjestys on 2, 1, 3 :)

  VastaaPoista
 37. Onnea 5-vuotiaalle! Kaikki palkinnot kiinnostavat.

  Luen nyt espanjan kielen opiskelukirjaa mutta kevyemmästä päästä on Seppo Jokisen Mustat sydämet. En ole vielä yhtään miettinyt seuraavaa lukemista, mutta joku dekkari lienee sekin, nyt on sellainen kausi :)

  teekoo81(at)gmail.com

  VastaaPoista
 38. Paljon onnea viisivuotiaalle, ihanalle blogille! Tykkään erityisesti siitä, miten kerrot (vai kerroit, oliko se viime vuoteen jäänyt projekti?) kaikki kirjaostoksesi ;)

  Osallistun kernaasti kaikkien kolmen palkinnon arvontaan, mutta eniten kyllä himoitsen Jane Eyre -mukia :) Minulla on vielä kesken jo ennen pääsiäistä aloittamani Herodes-järkäle.. Kirja on hyvä, mutta pyhinä en juuri ehtinyt lukea ja muutenkin lukuvire on tällä hetkellä vähän kohmeessa, siitä hitaus.

  VastaaPoista
 39. Onnea! Minulla on lukemistona nyt niinkin klassikko teos kuin Raamattu :D En ole uskonnollinen, mutta ihan mielenkiinnosta luen, tämän lukeminen on ollut mielen perukoilla pitkään. Seuraavaksi voisin siirtyä kevvyempään lukemistoon, Muumien sarjakuvaklassikot odottavat hyllyssä lukemista. Nuorempana ne olen jo lukenutkin, mutta nyt aikuisena on hyvä verestää muistia.

  Jos saa olla ahne, niin osallistun kaikkien arvontaan :)
  isontalonpoikii@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Hienot viisivuotta! Toivottavasti tulee moninkertaisesti vuosia lisää.
  Luvun alla on parhaillaan Paula McLainin Nuoruutemme Pariisi. En ole ihan varauksettoman tykästynyt, en tykkää siitä kun kirjoissa leikitellään faktan ja fiktion rajalla. Ihan kelpo lukuromaani silti.
  Osallistun mieluusti kaikkien palkintojen arvontaan.
  teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

  VastaaPoista
 41. Kiitos kaikille kommenteista, onnitteluista ja osallistumisesta! :) Voittajien julkistuksen joudun nyt jättämään aikeistani huolimatta huomiselle, vähän siis pitää vielä jänskätä. :)

  VastaaPoista