sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kirjahyllykuvia

Sisustussuunnittelija Teuvo Lomanin alkuviikosta Kouvolan sanomissa laukomien "kirjahylly on muinaisjäänne" -kommenttien innoittamana kuvailin hieman omaa hyllyäni. :)


Tylsänpuoleinen tapetti kyllä joutaisi vaihtoon ja miehen itse koulussa tekemää kulmakaappia tekisi mieli vähän tuunata, mutta ettäkö kirjahyllyn muka saisi hävittää?!? Phöh pah pyh! Ei ikipäivänä! Hyllykokonaisuushan on nikkaroitu itse määrämittaisista mäntyliimalevyistä Hannan hyllyn inspiroimana, ja pari vuotta sitten sitä blogissakin uudenkarheana esittelin. Suosittelen kyllä tätä näppärää tapaa jos haluat hyllyn itse määrittelemälläsi mitoituksella. Nuohan voi vaikka maalatakin just sellaiseksi kuin haluaa. Pölyäkin tuntuu kerääntyvän selvästi vähemmän kuin vanhoissa hyllyissäni, kun hukkatilaa kirjojen päällä, takana ja edessä ei ole niin paljoa.


Koska kunnon kirjahyllyntirkistelijät haluavat tietysti nähdä tarkemmin, otetaanpa uusintakierros myös sen suhteen, mitä mistäkin hyllystä löytyy. Tuleepa samalla todettua, että tyhjä tila on mystisesti vähentynyt kahdessa vuodessa! :D Norsut kuitenkin mahtuvat sekaan vieläkin, ja isot sitä paitsi toimivat oikein kätevästi kirjatukina. :)


Vasemmanpuoleisessa osassa on luettuja romaaneja aakkostettuina.


Seuraavan hyllykön ylimmäisenä loput luetuista romaaneista, niiden alapuolella luetut novellit, sitten lukemattomat. Keskimmäisellä hyllyllä norsun vasemmalla puolella kieleen, kirjoihin ja lukemiseen liittyviä teoksia, oikella puolella runoja sekä ainut omistamani näytelmä. :) Seuraavaksi vasemmalla hyvin sekalainen valikoima kirjoja, jotka joko eivät oikein istu mihinkään muualle tai eivät ole enää mahtuneet toisen hyllykön tietokirjarivistöön. Oikeassa reunassa vastaavan kohtalon kokeneet sarjakuvien ylijäämät :) Toiseksi alimmaisina matkustamiseen liittyviä kirjoja, ja alahyllyllä lukemattomien romaanien ensimmäinen rivistö.


Sitten: ylhäällä sarjakuvia, keskellä tietokirjoja, alhaalla vasemmalla valokuvakirjoja (jotka ovat sen verran painavaa tavaraa että piti laittaa tukipalikka hyllyn alle, muuten nämä ovatkin pysyneet erinomaisesti ryhdissä), oikeassa reunassa muutama isokokoinen romaani ja vähän muuta sekalaista.


Lukemattomat romaanit jatkuvat...


...ja jatkuvat. :)


Viimeisenä vielä lapsen hylly, joka normaalisti on (onneksi!) huomattavasti tongitumman ja myllätymmän näköinen, mutta juuri sen nyt taas kuvausta varten järjestin. Äidin osuus näyttää kyllä täyttyneen enemmän tässä kuvauskertojen välillä... :P


My preciousssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!

18 kommenttia:

 1. Kärsin kirjahyllykateudesta... ;)

  VastaaPoista
 2. Miten symppiksiä norsuja! Upeat on hyllysi ;)

  Lukemattomistasi bongasin muutamia helmiä: Munron Viha, ystävyys rakkaus, Köngäksen Dora, dora ja Kochin Illallinen, Greenin Tähtiin kirjoitettu virhe... Suosittelen!!
  Ja samoja kirjoja meillä näyttää olevan tbr-listalla... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tuollaisiin määriin varmaan mahtuu samoja aika montakin... :D

   Poista
 3. Kiitos Satu! Ihailtava järjestys sinulla, ei voi muuta sanoa!

  Minä mietin juuri tänään, miten olisi kiva hauskuttaa hmisiä kuvaamalla oman keittiökirjahyllyn sisältö. Siinä on mm. koulun kotitaloustunnilla vuonna 1965 tehty kansio ja toden kertova parikymppisenä lahjaksi saamani taskukirja The I Never Cooked Before Cookbook.

  Kirjahylly kertoo omistajansa historiaa ja kuvaa tämän persoonaa. Se on siksikin ehkä kiinnostavin asia kodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaa ihmeessä!

   Ja jos jonkun luona käydessäni näen kirjahyllyn, niin kyllähän se vetää ihan vastustamattomasti puoleensa ja tutkimaan mitä sieltä löytyykään!

   Poista
 4. Huh huh, nämä ovat kyllä kirjahyllytirkistelijän unelmakuvia ;)

  Siistillä näyttävät hyllyt. Ja tuo on kyllä kätevää, että ne vievät vain ns. kirjojen verran tilaa. Tai meillä on ainakin niin syvät hyllyt, että ne vievät paljon enemmän tilaa kuin olisi tarvis. Toisaalta taas rakastan meidän hyllyjen henkeä, joten niistä en luovu. Mutta ehkä niiden lisäksi täytynee rakennella joku hyllysysteemi joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä tuohon mitoitukseen(kin) oikein tyytyväinen! Vanhoissa tosiaan jäi turhaa tilaa sinne sun tänne. Niistä oli onneksi helppo luopua, kun ei semmoisissa halvoissa perus lastulevyhyllyköissä pahemmin henkeä ollut. :)

   Poista
 5. Ihania hyllyjä! Täytyykin tästä alkaa kartoittaa lähipiiriä, että kuka olis se taitavin puuseppä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihin onneksi riittävät aika vaatimattomatkin puusepäntaidot :)

   Poista
 6. Vai sellaisia kommentteja, senkin Teuvo Loman, ettäs kehtaat! Häpeäisit senkin Teuvo!

  VastaaPoista
 7. Mun mies pyörtyisi jos esittelisin nämä kuvat sille! Kirjafriikkis kun hän on. Lukutoukka olen kyllä itsekin... Hitsi kun olisikin tilaa noin kuin teillä, järjestys näyttää tosi upealta! Karehdin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytä jos uskallat, ties vaikka se saisi ihan omia sisustuksellisia ideoita! :D

   Poista
 8. Uuuuhh!!! Ei voi muuta sanoa :) Metritolkulla kirjoja, kerrassaan ihanaa <3 Ja ihailen edelleen myös noita norsuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, norsutkin on vähän lisääntyneet mutta kirjat huomattavasti enemmän! :D

   Poista
 9. Vau! Ihan mahtava kotikirjasto, nyt oon kyllä kateellinen... :D
  Itse asun vielä vanhempieni luona ja mulla on kirjahyllynä vain heiltä saatu puolikas kirjahyllyn osa (siis ihan kokonainen hylly kyllä). Mutta siihenkään ei kaikki meinaa mahtua! Kyllä niitä kirjoja on ehtinyt kertyä, kun olen kirjoja lukenut jo 13 vuotta, mutta blogia kirjoittanut aiheeseen liittyen alle vuoden. Sun kirjahylly olis ihan unelma! (:

  kirjablogini osoite on: http://elamalukijana.blogspot.fi/

  VastaaPoista