tiistai 4. tammikuuta 2011

Vielä viime vuodesta

Kuten parhaiden kirjojen listaani julkistaessani mainitsin, innostuin vähän tilastoimaan viime vuoden lukemisiani. :) Tässä tuloksia:


Vuoden saldona siis 89 kirjaa, joista kolme äänikirjoja. (Koko listan näkee ylempää Luetut 2010 -välilehdeltä)

Luettuja sivuja yhteensä 25896 (+kaksi sivunumeroimatonta Marjane Satrapin kirjaa). Kuuntelua 17h 45min.


Sivuja/kirja keskimäärin 308. Ajattelin että tämä voisi olla vähemmänkin koska tuntuu että olen tullut lukeneeksi kauheasti tosi lyhyitä kirjoja!

Pisin kirja Sarah Watersin Silmänkääntäjä, 673 sivua. Lyhyin Jean Gionon Mies joka istutti puita, 33 sivua. (Nämä luettu sattumalta peräkkäin)

Kirjoja naisilta 40, miehiltä 49.

Omasta hyllystä 50, kirjastosta 39.

Romaaneja 79
Novellikokoelmia 4
Sarjakuvia 2
Runokirjoja 1
Käsityökirjoja 1
Muita 2 (Queneau ja Perec jotka eivät sovi mihinkään :)
Ei yhtäkään kunnon tietokirjaa! Pöh. Blogeista tulvii niin paljon kaunokirjallisuussuosituksia että ne ovat ihan vieneet mennessään, mutta ei fakta-annoskaan silloin tällöin pahaa tekisi. Olkoon tämän vuoden tavoite lukea edes se yksi tietokirja!

Alkuteos julkaistu
2010 2
2000-l. 55
1990-l. 12
1980-l. 5
1970-l. 2
1960-l. 3
1950-l. 3
1940-l. 2
1920-l. 1
1800-l. 4
Painottuminen 2000-luvulle ei sinänsä ollut yllätys, mutta sen selkeys oli! Voisi varmaan yrittää etsiä vähän aktiivisemmin niitä vanhempiakin helmiä.

Kotimaisia 15
Englanninkielisiä alkuteoksia 12
Käännöksiä näistä kielistä:
englanti 35
ranska 10
japani 4*
portugali 3
saksa 2
islanti 2
ruotsi 2
venäjä 1
espanja 1
turkki 1
albania 1
*Yksi luettu englanninkielisenä käännöksenä ja toinen englannin kautta suomennettuna.

Uusia kirjailijatuttavuuksia 64! Tässä näkyy taas blogivaikutus hyvinkin vahvasti - on niin paljon kiinnostavia nimiä! Mutta olisihan niiden kiinnostavien nimien tuotantoon kiva tutustua vähän laajemminkin, eikä vain hypellä jatkuvasti kukasta kukkaan. :)

Kaiken kaikkiaan olen kirjavuoteeni hyvin tyytyväinen, luin aika monen tyylistä kaunokirjallisuutta ja suurin osa siitä oli hyvää, paljon oli erinomaistakin!

Vuosi oli hyvä myös kirjablogimaailmaa ajatellen, sillä uusia kiinnostavia blogeja putkahteli välillä sieltä sun täältä. Mahtavaa! :) Koska ainakin pari bloggaajaa mainitsi vuodenvaihdepostauksissaan että mietti blogin perustamista pitkään ennen kuin rohkaistui, ja kyllähän sitä itsekin aikanaan jonkin aikaa jahkailin, ajattelin vähän yllyttää. ;) Jos tätä nyt lukee joku joka miettii että uskaltaisikohan, niin älä enää mieti vaan anna mennä! Tee se! Nyt heti! Ei tämä ole ollenkaan pelottavaa vaan mukavaa, mahtavaa, antoisaa! No, joko on valmista? Linkki sitten tuonne kommentteihin, kiitos! :) Uuden kirjablogin löytyminen on aina iloinen asia!

Iso kiitos kaikille lukijoilleni seurasta viime vuonna ja tervetuloa mukaan matkalle kohti uusia lukuelämyksiä!

10 kommenttia:

  1. Kaikki tilastot ja listaukset ovat mielenkiintoisia, varsinkin jos ne liittyvät kirjoihin! :--D Kiitos siis tästä, oli mielenkiintoista luettavaa.

    Minäkin toivon, että moni kirjablogin perustamista miettinyt rohkaistuisi perustamaan omansa! Itselleni kun se on tuonut jo paljon iloa, vaikka vasta lokakuussa aloitin. Vaikka kyllä se minäkin jahkailin jostain kesästä saakka... :--) Koitanpa siis muistaa tulla kurkkimaan välillä tähän postaukseesi (tai linkkiluetteloosi), koska tuntuu, ettei kirjablogeja voi olla liikaa!

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoisia tilastoja oot jaksanut väsätä! Aloin miettimään omia vuoden aikana lukemiani kirjoja ihan eri silmin. :)

    VastaaPoista
  3. Upeat tilastot sulla! =) Teitkö tilastoja koko vuoden aikana vai nyt kerralla lajittelit kaikki kirjat?

    Hyvä kannustuspuhe blogin aloittamisesta! Minäkin tulen jatkossa kurkkimaan mitä aarteita täältä kommenttiosiosta löytyy.

    VastaaPoista
  4. Hyvä että kiinnostaa jotain muutakin kuin itseäni! :D Ihan vaan kerralla kävin listan läpi ja vetelin tukkimiehen kirjanpitoa eri kategorioihin.

    Sitten vaan toivotaan että yllytys tuottaisi tulosta! :)

    VastaaPoista
  5. Kuten olenkin jo aikaisemmin todennut, pidän kaikenlaisista listauksista ja tämä oli todella hauska ja mielenkiintoinen! Pitäisi varmaan alkaa laittaa noita sivumääriä itsekin ylös, koska olisi ihan mukava tietää millaisia määriä tulee luettua. Olen päässyt kai vajaaseen 40 kirjaan, joten aika vähän on tullut itse asiassa luettua...

    Olen samaa mieltä tuosta bloggaamisen aloittamisesta! Kyllä tänne mahtuu!

    VastaaPoista
  6. Ihanaa, että joku muukin on koukussa listauksiin:)

    Itsekin jahkailin blogin aloittamisen suhteen melkein vuoden. Helmikuun päiväkirjamerkinnöistä löysin pienen haaveen pistää pulju pystyyn, mutta vasta marraskuussa uskaltauduin. Olisin voinut olla ripeämpikin liikkeissäni:D

    VastaaPoista
  7. Teresita: Tämä oli kyllä ihan hauska tapa tarkastella vähän, että mitäs sitä onkaan oikein tullut luettua! Sivumääräkin tuntuu noin yhteen laskettuna aika vaikuttavalta. :)

    Sonja: Listauksista tykkääminen taitaa olla yllättävänkin yleistä!
    Ja parempi myöhään kuin ei milloinkaan - hyvä kun viimein rohkaistuit! :)

    VastaaPoista
  8. Hieno listaus, jossa oli monta erilaista tapaa katsastaa luettuja kirjoja. Esimerkiksi tuo nais-ja mieskirjailijajako oli kiinnostava, samoin kuin kirjojen alkuperäkieli.

    Ihailen, Satu, tuota yläpalkkiasi :)! Yritin ährätä itselleni vastaavaa, mutta turhaan. Siis neuvo nyt tunaria, miten ihmeessä sait nuo yläpalkit toimimaan?

    VastaaPoista
  9. Taisin itsekin söhlätä aikoinaan jotain sen palkin kanssa, lähinnä kai meni hetki ennen kuin hoksasin oikean järjestyksen asioiden tekemiseen... :D

    Mutta sitten se olikin helppo homma: Valitse Tekstit-kohdasta välilehti Muokkaa sivuja. Luo sitten uusi sivu, kirjoittele siihen mitä tahdotkaan ja kun on valmista, julkaise se.

    Muistaakseni tässä vaiheessa saat valita, haluatko sivut näkymään tuolla lailla välilehtinä kuin mulla on vai linkkiluettelona sivupalkissa. Jos muistan väärin ja Blogger heittää ne automaattisesti jompaankumpaan, niin sitten voit ulkoasunmuokkaustilassa valita toisin. Samoin sivujen keskinäinen järjestys valitaan ulkoasu-kohdasta. Etusivu-vaihtoehto ilmaantuu automaattisesti siinä vaiheessa kun olet julkaissut ensimmäisen sivun. Sitten vaan kokeilemaan! :)

    Nuo välilehdet/sivut on kyllä käteviä, saa pidettyä helposti löydettävinä sellaisia juttuja joiden ei halua hukkuvan postausten virtaan.

    VastaaPoista