keskiviikko 31. elokuuta 2011

Ruusun nimi: read-a-long

Oletko sinäkin joskus katsellut Umberto Econ Ruusun nimeä ja ajatellut, että tuon kyllä haluan vielä lukea - etkä sitten kuitenkaan tunnu koskaan saavan tartuttua siihen? Tai ehkä olet jo lukenut sen mutta haluat lukea vielä uudelleenkin? Nyt olet joka tapauksessa tervetullut lukemaan sitä kimpassa.Olen jakanut kirjan kuuteen osaan, ja osista keskustellaan kahden viikon välein. Keskustelujen päivämäärät ovat alla. Suluissa oman kappaleeni mukaiset sivunumerot, niissä on varmastikin vaihtelua painosten välillä.

Kirjan tapahtumiin kuluu seitsemän päivää (joista viimeisen päivän osuus on lyhyt), joiden perusteella kirjan sai mukavasti pätkittyä:

15.9. Prologi + Ensimmäinen päivä (1-130)
29.9. Toinen päivä (131-227)
13.10. Kolmas päivä (228-327)
27.10. Neljäs päivä (328-420)
10.11. Viides päivä (421-513)
24.11. Kuudes päivä + Seitsemäs päivä + Viimeinen lehti (514-624)

Sitten vaan lukemaan! :)

22 kommenttia:

 1. Tämä on sellainen read-a-long, joka houkuttaa ja samalla kolkuttaa omatuntoani, koska minulla Ruusun nimi on ollut kesken syksystä 2001 saakka - olisi siis kymmenvuotisjuhlan aika. ;)

  Mutta koska lupauduin jo Saran Proust-haasteeseen ja lisäksi ilmoittauduin opiskelemaan "harrastusluontoisesti" oman alani lähialaa, en taida uskaltaa mukaan. Seuraan kyllä innokkaasti ja ties vaikka kuitenkin joskus lokakuussa huomasin, että hei, minähän luen tätä muiden bloggaajien kanssa!

  VastaaPoista
 2. Minä olin ajatellut lähteä mukaan Katjan mainitsemaan Proust-haasteeseen, mutta koska kirjastossa ei sitä ekaa osaa ollut niin lainasin tämän Ruusun nimen :) Eli mukana! Toivottavasti kukaan ei halua varata tuota kirjaa kesken luvun ;)

  VastaaPoista
 3. Hieno idea Satu, että luetaan yhdessä. Ellen olisi ylösotettu muutenkin kuin uutuuskirjojen puolesta, lähtisin mukaan. Omistan tämän kirjan vain saksankielisenä: Eräs itävaltalainen ystämme on pahasti yliarvioinut kykyni saksan kieleen. Seuraan sivusta...

  VastaaPoista
 4. Katja: Lähden myös kokeilemaan Proustia, ja vähän kyllä hirvittää kun on se ja tämä ja päättötyön teko ja kaikkea, mutta ehkä tästä selvitään! :)

  Maija: Tervetuloa mukaan! Proust-haaste on sen verran pitkä projekti, että eiköhän siihenkin ehdi vielä mukaan vaikka ei ihan samaan aikaan lähtöviivalla olisikaan! :)

  VastaaPoista
 5. Leena, kyllä jäisi multakin saksaksi lukematta! :D Olen ajatellut että rohkenisinkohan kokeilla jotain simppeliä lastenkirjaa, sen verran pahasti on tuon kielen taito ruosteessa...

  VastaaPoista
 6. Mukana ollaan! Kirja on ollut minullakin kesken (kirjanmerkki on jossain sadan sivun paikkeilla) jo useamman vuoden, joten tämä tuntuu hyvältä tilaisuudelta saada se luettua loppuun. :)

  VastaaPoista
 7. Voisin ehkä varovaisesti kokeilla. Olen kyllä myös mukana Proust-haasteessa, ja yhdessä virtuaalisesssa ja yhdessä "tavallisessa" lukupiirissä, joten en uskalla tehdä varmoja lupauksia. Mutta yritetään.

  Omasta hyllystäni löytyy englannkielinen painos. Kirja on lenttokenttäostos joskus 1990-luvun puolivälistä. Muistan sen verran, että sekä kieli että kertomus osoittautuivat odotettua vaikeammaksi, ja kirja jäi silloin kesken.

  Mutta ehkä 15 viimeistä vuotta on antanut lisää perspektiiviä? Pidin ainakin Radioteatterin kuunnelmasta, joskin minun on tunnustettava, etten vieläkään aina ihan pysynyt tarinassa mukana. Lupaavaa...

  VastaaPoista
 8. Hitsinhitsi, olin juuri saanut tämän luettua, kun ensimmäisen kerran vilauttelit yhdessäluvun mahdollisuutta. Mutta ajattelin silti seurata etenemistänne! :)
  Ja toivottavasti tämä yhdessälukemisen trendi jatkuu ja voin osallistua johonkin seuraavaan.

  VastaaPoista
 9. No voihan kökkö, minä taidan nyt siirtää tämän minun ensi kesän klassikokseni koska tässä opiskeluhässäkässä tämä on hankala.

  Mutta tämä idea on ihana, ehkä ensi kerralla, ja kuikuilen tekemisiänne silti! :) Ihanaa että Satu aloitit tämän!

  VastaaPoista
 10. Seuraan keskustelua minäkin. Kirjan luin kauan sitten - loppuun sain ja koin, että palkitsevaa se oli, vaikka paikoin piinaavaakin. Onnea luku-urakkaan - yhdessä se on varmasti hauskempaa. Seuraavaan klassikkourakkaan voisi hypätäkin mukaan, jos se sopivasti putkahtaisi.

  VastaaPoista
 11. Lainasin tämän tänään kirjastosta ja lähden mukaan kimppalukuun yrittämään. Pidän nyt syyskuussa kesälomani ja nyt on aikaa lukea, ja enköhän syyskuun aikana huomaa lähteekö lukeminen sujumaan vai ei. Sen verran annan itselleni armoa että jos Proustin ja tämän yhtä aikaa lukeminen tuntuu ihan mahdottoman takkuiselta, jätän Ruusun nimen yöpöydälle lepäämään ja odottamaan parempaa aikaa... :)

  VastaaPoista
 12. Minä en taida uskaltaa lähteä tähän mukaan, koska Proust-haaste odottaa vuoroaan ja tarkoituksena olisi nyt syksyllä pistää pystyyn myös se kauan lupailemani Anna Karenina -kimppaluku. :) Mutta seurailen varmasti keskustelua ja urakan etenemistä!

  VastaaPoista
 13. Kuutar: Jostain aiemmasta keskustelusta muistan, että aika monelle muullekin on käynyt tämän kirjan kanssa noin. :)

  Lukutoukka: Tervetuloa kokeilemaan! Kummasti noita kaikenlaisia luku"sitoumuksia" kerääntyy täällä blogimaailmassa. :)

  peikkoneito: Lisää on kyllä tulossa, mielessä on monta kirjaa joissa on read-a-long-ainesta!

  linnea: Mullakin on opintojen loppusilaus työn alla, saapa nähdä paljonko se oikein tässä syksyn mittaan syö vapaa-aikaa...

  Valkoinen kirahvi: Palkitseva mutta vähän piinaavakin lukukokemus vastaa aika hyvin omia odotuksiani. :)

  Sara: Mulla on myös Proust jo lainassa. Olisi kyllä kiva jos ehtisi lukea jotain muutakin kuin näitä... :)

  Zephyr: Voih, haluaisin kyllä tulla Anna Karenina -kimppaankin!!

  VastaaPoista
 14. Mä olen ostanut kirjan vuonna 1996, joten oliskohan jo aika avata kannet...

  Mukana siis!

  VastaaPoista
 15. Voih, pitäisi kyllä yrittää! Ehkä yritän, jos saan luvan perääntyä siinä tapauksessa että alan liikaa jumittaa ;)

  VastaaPoista
 16. Perääntyminen on täysin sallittua! :) Aloin lukea kirjaa eilen ja olen edistynyt paremmin ja sujuvammin kuin uskalsin toivoa, mutta saapa nähdä iskeekö se jumitus jossain myöhemmässä vaiheessa.

  VastaaPoista
 17. Uskaltautuisin vielä mukaan kimppalukuun! :)

  VastaaPoista
 18. Kyllä! Kyllä! Kyllä!

  Minulla kirja ei ole ollut kesken kuin pari-kolme vuotta, mutta se on kyllä yksi teoksista, jotka hyllyssä eniten piinaavat.

  Ehdottomasti mukana!

  VastaaPoista
 19. Tervetuliaistoivotukset Sallallekin! :)

  VastaaPoista