torstai 18. lokakuuta 2012

Kirjavuoren valloitus ja muita haasteita

Katri kirjoitti ajatuksiaan lukuhaasteista, mistä inspiroiduin kasaamaan päivityksen omasta haastetilanteestani.

Loppuvuosi vaatii vielä pientä kirimistä, mutta ei onneksi mitään mikä tuntuisi mahdottomalta. Ensimmäisenä erääntyy Linnean Hyppää lavalle -haaste. Totta puhuen en ollut aikeissa osallistua siihen, koska en ole oikein näytelmien  lukemisen makuun päässyt, tosin haastehan juuri rohkaisee kokeilemaan. Uutta kirjastoa ihaillessani tulin kuitenkin poimineeksi lainaan vähän kaikenlaista, muun muassa Shakespearea. Kyseinen kirja ehti jo jonkin aika nököttää hyllyssä, ennen kuin Linnea joitakin päiviä sitten muistutti haasteensa päättyvän parin viikon päästä ja hoksasin että hei, mähän voisin vaikka osallistua. :) Nyt on siis näytelmä luvussa, ihan mukavasti edistyen.

Seuraavaksi olisi ohjelmistossa Morren Kuusi kovaa kotimaista -haasteen loppuunsaattaminen. Sitä varten pitäisi lukea vielä Lumipäiväkirja, Puhdistus ja Tuntematon sotilas ennen itsenäisyyspäivää. Onnistuu, kunhan en lähde haahuilemaan muualle. :)

Aion ehtiä vielä osallistua myös Karoliinan Underbara Finlandssvenskar vid papper -haasteeseen. Enköhän nyt yhden suomenruotsalaisen saa puristettua vielä tämän vuoden lukemistoon, mieluumin useammankin.

So American sen sijaan on mennyt vähän ohi. Amerikkalaislukemistoni on tänä vuonna rajoittunut lähinnä vampyyreihin: Twilightit ja könttä Charlaine Harrisia. Kaupan päälle Sysimetsä.

Sonjan Kotimaisen kirjallisuuden aarrejahtiin kertyy merkintöjä sen verran mitä kertyy, siinä en asettanutkaan itselleni mitään erityisiä tavoitteita, kunhan vain iloitsen niistä löytämistäni aarteista.

Tälle vuodelle olisi sitten suoritettavana vielä yksi oma minihaaste, mutta se tulee kyllä olemaan aika pienitöinen. :)

Sitten voikin siirtyä ensi vuodelle ulottuviin haasteisiin! Lukudiplomista jo kirjoitinkin erikseen, ja Mari A. heitti sellaisen haasteen ettei tämmöinen kirjanhamstraaja voinut vastustaa. Lähden suorittamaan Kirjavuori Mount Everestille -haasteen tasoa Mont Blanc, mikä tarkoittaa että aion lukea tämän hetken ja ensi vuoden lopun välillä 50 kirjaa niistä, jotka ovat nyt hyllyssäni lukemistaan odottamassa. Pitkänpuoleiseksi venähtänyt kirjalista näkyy TBR-välilehdellä. Sivu kyllä päivittyy jatkossakin koska lisää tulee kuitenkin hankittua, mutta tulostin tämänhetkisen listan itselleni muistiin. Ettei tule huijattua. ;) 50 on aika paljon, mutta onneksi voin näppärästi yhdistää tämän haasteen muihin meneillään oleviin (myös TBR100-listaan) ja varmasti tuleviinkin!

Huh. Onhan niitä, mutta ainakin tällä hetkellä olen ihan vaan innoissani asiasta!

5 kommenttia:

 1. Mainio kooste ja mahtavaa, että Shakespeare edistyy ja aiot osallistua. :)

  VastaaPoista
 2. Huh, sinulla tosiaan näitä haasteita on reippaamman puoleisesti :D

  Tällaisia postauksia on ihan kiva arvostelujen välissä lukea :)

  VastaaPoista
 3. Linnea: Shakespeare edistyy kyllä paremmin kuin olisin uskaltanut kuvitella. Iso kiitos kääntäjälle. :)

  Katri: Näihin on niin helppo haksahtaa! Monta olen sentään malttanut jättää väliinkin. :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä loppurutistukseen, kiva että on jo muutama kotimaisen kirjallisuuden aarrekin löytynyt. Minäkin olen vuoden aikana löytänyt niitä enemmän kuin alkuvuodesta tohdin toivoakaan.

  Ihanaa, kohta on se aika vuodesta, että saa alkaa suunnittelemaan ensi vuoden haasteita. So American -haastetta taidan jatkaa niin kauan, että olen valloittanut jokaisen osavaltion. Siinä riittääkin tekemistä, mutta mikäs siinä lukiessa: pohjoisamerikkalainen kirjallisuus on lempparini.

  VastaaPoista
 5. Monta hienoa kotimaista on tosiaan jo tullut luettua ja varmasti vielä lisääkin.

  Minäkin jo odottelen innolla että mitä muita vastustamattoman mielenkiintoisia haasteita ensi vuodelle vielä ilmaantuu... :)

  VastaaPoista