maanantai 3. toukokuuta 2010

Henning Mankell: Italialaiset kengät

Entinen kirurgi Frederik Welin on viettänyt erakoitunutta elämää ulkosaaristossa siitä lähtien, kun teki kaksitoista vuotta aiemmin leikkauksessa karmean virheen. Eräänä talviaamuna jäällä hänen talonsa edessä seisoo nainen rollaattoriin nojaten. Se on hänen entinen rakastettunsa Harriet, jonka hän jätti vuosikymmeniä sitten sanaakaan sanomatta ja joka nyt on tullut pyytämään että Frederik täyttäisi antamansa lupauksen ja veisi hänet tietylle pohjoiselle metsälammelle.

Aloitin Mankelliin tutustumisen hieman epätyypillisesti ei-dekkarista, mutta ainakin valinta osui napakymppiin sillä pidin kirjasta paljon! Ylläolevan kuvauksen perusteella kirjan voisi ehkä kuvitella olevan hidastempoinen mutta se ei pidä paikkaansa, vaan se oli enemmänkin koukuttava. Luin kaikki 411 sivua putkeen illalla/yöllä kun olisi pitänyt nukkua.

Henkilöt ovat särmikkäitä ja juuri sopivan epätäydellisiä. Heidän lisäkseen pidin erityisesti monista tarinan pienistä yksityiskohdista. Suosittelen!

Ensimmäinen lause: Oloni on aina yksinäisempi, kun ulkona on kylmä.


Ruotsinkielinen alkuteos: Italienska skor (2006)


Kustantaja Otava 2007, suom. Laura Jänisniemi, 411 s.

1 kommentti:

  1. Löysin tämän kirjan maanantaina kirpparilta. Vilkuilin alkua, mutta minun oli pakko lukea tämä saman tien. Hieno kirja. Olen lukenut aiemmin vain Mankellin dekkareita.

    VastaaPoista