Suunnistuskartta ja eksymisopas kaunokirjallisuuden kiehtovaan maastoon, kuten takakannessa hyvin osuvasti kerrotaan. Kaisa Neimalan ja Jarmo Papinniemen teksti polveilee mielleyhtymien kautta kirjasta ja kirjailijasta toiseen, täynnä rakkautta kirjallisuuteen, asiantuntevuudestaan huolimatta vailla minkäänlaista pönötystä. He kirjoittavat sen verran vakuuttavasti kaikesta käsittelemästään että saisivat luultavasti myytyä mulle minkä tahansa kirjan ellen olisi varuillani! Jouduin nimittäin lukiessani toistuvasti muistuttamaan itseäni siitä että hei, ei tuokaan kirja oikeasti vaikuta itseäni kiinnostavalta, kunhan nyt olen vain hetken huumassa sitä mieltä. :) Olisi tullut melkoinen määrä lisäyksiä lukulistalle! Mutta eipä tällaisesta kirjasta toki ihan kokonaan ilman sellaisia selviä, vaan muutamia houkuttelevia nimiä jäi kyllä mieleen kriittisemminkin tarkasteltuina.
Pidän siitä, millaisilla teemoilla kirja on jaettu lukuihin. Lue ja kummastele, Lue perusasioista: syntymä, Lue yksityiskohtia... Erityisen mukavaa, että yksi luku on omistettu suomentajille.
Lisää samanhenkistä kirjallisuuden käsittelyä sisältää Neimalan ja Papinniemen toinen teos Aloittamisen taito. Molemmat ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia!
Ulkoasu: Kannen sävyä voisi joku kenties moittia hieman myrkynvihreään vivahtavaksi, mutta muuten oikein fiksu kirjanmerkkinauhoineen. :) Takakannessa selitetty viite on kiva idea, ja taitostakin tykkään. Ei tietoa suunnittelijasta.
Kustantaja Otava 2008, 245 s.
Luin tämän aikanaan lähes ahmimalla, sillä niin sujuva ja täynnä innostusta tämä kirja on! Todellakin oman lukulistan pidennyttäjä. Voi suositella kaikille kirjanystäville!
VastaaPoistaKyllä, koukuttava suorastaan!
VastaaPoistaTämä on tullut joskus ostettua, mutta en ole vielä lukenut. Kiitos muistutuksesta :)
VastaaPoistaJoo, kannattaa lukea! Kun vaan taas kaikkeen ehtisi... :)
VastaaPoistaTämä on minulla hyllyssä, pitäisikin ottaa uudelleen esille ja poimia vinkkejä. Pidin. Voi, mitä kirjallinenkin maailmamme Papinniemen poismenossa menetti :/
VastaaPoistaSama ajatus kävi lukiessa mielessä!
VastaaPoista