Parin viime kuukauden aikana olen tullut kartuttaneeksi vuoden kirjahankintasaldoa varsin kiitettävästi...mikä ei tässä vaiheessa ainakaan itseäni kauheasti yllätä. :D Kaksilla kirjamessuilla käyminen toki toi normaaliin hamstraukseen vielä oman lisänsä. Tässä siis loka-marraskuun kirjapinot tunnelmavalaistuksessa:
Lähdetäänpä tarkastelemaan:
Amor Towles: Seuraelämän säännöt. Ei ihan tyypillisintä luettavaani, mutta vanhan New Yorkin eleganssi houkuttelee kokeilemaan.
Pasi Ilmari Jääskeläinen: Sielut kulkevat sateessa. Tämä taas oli ihan pakollinen ostos, jonka luinkin saman tien.
Andrei Kurkov: Kuolema ja pingviini. Lukuneuvojan blogista bongattu, ja tuli sattumalta myös Hornbyn kirjassa vastaan kehujen kera.
Cécile Slanka: 101 tapaa jättää rakas. Sukua Raymond Queneaun Tyyliharjoituksille, joka on kiinnostava tapaus.
Cormac McCarthy: Veren ääriin. Vatsaa kouristaa vähän jo valmiiksi, mutta McCarthyn rankkuudessa on jotain niin hienoa että sitä on pakko saada lisää. Kannattaa vilkaista tämä Book Riotiin kirjoitettu juttu kirjasta!
Arto Salminen: Turvapaikka. Ihme on tapahtunut: Mies, joka ei yleensä lue, kiinnostui Salmisen Varastosta elokuvan myötä, luki sitten pari muutakin ja Salmista piti hankkia lisää...
Stephen King: Velho. Keräilen Mustaa tornia hyllyyn sitä mukaa kun osia pokkareina ilmestyy.
Anne-Maria Latikka: Tuulensuoja ja muita novelleja. Kunnon heräteostos: Ilkka-lehden juttu tältä suunnalta lähtöisin olevasta kirjailijasta ja kritiikki kokoelmasta herättivät äkillisen pakko saada -tunteen. :)
Melissa Bank: Nyt nappaa! Kurottelua kirjallisen mukavuusalueen ulkopuolelle. Bankia on muutamaankin kertaan jossain blogikeskusteluissa kehuttu.
Pertti Nieminen: Päivä näin sininen ja tyyni. Luettu aiemmin kirjaston kappaleena ja jo jonkin aikaa omaankin hyllyyn etsitty.
Kumman rakas &
Aliette de Bodard: Perhonen ja jaguaari. En ole vieläkään lukenut mitään Osuuskumman julkaisemaa, mutta tarjonta on sen verran houkuttelevaa että näitä alkaa kertyä tyrkylle...
Alan Hollinghurst: Vieraan lapsi. Hollinghurstin nimi jäi alun perin mieleen Café Voltaire -sarjan brittiosasta, ja tämä ensimmäinen käännös on ollut ilmestymisestään asti tiiviisti lukulistalla.
Esko Valtaoja: Avoin tie. Pakkohan Kotona maailmankaikkeudessa -teoksen jälkeen on jatkaa Valtaojan lukemista!
Laura Gustafsson: Anomalia. Turun messujen bloggaajapaneelissa jaettu arvostelukappale. Ei totta puhuen vaikuta oikeastaan mun kirjaltani, mutta eihän sitä ikinä tiedä! :)
Maailman parhaat luontokuvat &
Jorma Luhta: Tähtiyöt. Lisää upeita luontokuvia kokoelmiin... Kuvat olen ihastellen selaillut mutta voisi näitäkin joskus käydä läpi ihan ajatuksen kanssa ja tuoda blogiin asti.
Dmitri Gluhovski: Metro 2034. Sarjan ensimmäinenkin osa on kyllä lukematta, mutta olen jo päättänyt että pidän siitä. ;)
Eeva-Kaarina Aronen: Kallorumpu. Hiplailin tätä jo aiemmin alehyllyssä, ja kun jossain Facebook-keskustelussa sitten tuli pari hyvinkin hehkuttavaa kommenttia niin täytyi käydä katsomassa vieläkö kirja olisi mua odottelemassa. Olihan se!
Sofi Oksanen: Kun kyyhkyset katosivat. Löytyi kirpparilta halvalla niin en malttanut sinnekään jättää. ;) Aiemminkin kiinnosti jonkin verran, mutta nyt kirjaa selailtuani enemmänkin.
Doris Lessing: Eloonjääneen muistelmat. Lessingin lukeminen rajoittuu toistaiseksi kesken jääneeseen Kultaiseen muistikirjaan, mutta olen vakuuttunut siitä että uusi yritys kannattaa.
Ursula K. Le Guin: Sisämeren kalastaja. Pimeälipas-kokoelma on niin hieno, että...
Iain Banks: Crow Roadin käsikirjoitus. Siinä mielessä harvinaisuus nykyisten kirjaostosteni joukossa, etten ollut tästä kuullutkaan ennen kuin kirja tuli messupöydällä vastaan. Banks on nimenä tuttu, takakannessa puhutaan skottilaisesta sukukronikasta, linnoista ja nummista, viskinjuonnista sekä veljesrakkaudesta ja -kateudesta.
David Mitchell: Black Swan Green. Hieman erityylistä Mitchelliä luettavaksi kiehtovien Ghostwrittenin ja Pilvikartaston jälkeen.
Joyce Carol Oates: Putous. Taisin jo jonkin aiemman kuukauden kohdalla mainita että Oatesia tuntuu kertyvän hyllyyn ennen ensimmäisenkään lukemista. Mutta ei se mitään, taattua laatua varmasti. ;)
Sarah Winman: Kani nimeltä jumala. Monen bloggarin vakuuttavasti kehuma.
Elimäen kootut tarkoitukset. Booksyn lukemana tietoisuuteeni pompahtanut ja sopivasti messujen divarimyyjältä bongattu paikannimien selitysteos.
Ismail Kadare: Seuraaja. Kadare on huippu!
Lars Saabye Christensen: Malli. Lisää ennen lukemista vakuuttavia kirjailijoita... Velipuolikin on odottamassa. Se tässä nyt vaan häiritsee, että kirjan nimi kaikuu jatkuvasti päässäni Kummeli-hahmo Harri "Höylä" Soikkelin tapaan lausuttuna.
Ari Turunen: Maailman kuvat - Mitä kartat kertovat meistä ja muista? Karttafriikki ei malttanut jättää ostamatta. Eri aikakausien maailmankuvien käsittelyä karttojen kautta.
Katharine Harmon: You Are Here - Personal Geographies and Other Maps of the Imagination. Lisää karttoja, ja ilmeisesti suurelta osin varsin erikoisia! :) Kuten jo sanoinkin, tästä kiinnostumiseen ei vaadittu muuta kuin se, että Hornby mainitsi tämän nimeltä.
Aino & Ville Tietäväinen: Vain pahaa unta. Finlandia Junior -ehdokkuus herätti muistamaan että niin tosiaan, tuonhan mä halusinkin. :)
Vaivaiset 32 kappaletta! Vuoden saldo 198. Ja joulukuutahan on kulunut peräti ruhtinaalliset kolme päivää, joten olen jo ehtinyt täräyttää 200 rikki. ;)
Sitten pitäisi vissiin ripustaa nuo valot ihan oikeasti johonkin.
Ihana kirjapino ja houkuttelevia löytöjä! Tässä oli paljon tuttuja nimi, jotka houkuttavat, mutta joita en ole lukenut. Ymmärrän oikein hyvin, miksi ne ovat päätyneet pinoon... :)
VastaaPoistaEn ole omia hankintojani laskenut, mutta kauaksi jään näistä luvuista. :) Kiinnostaisi tietää, kärräätkö samaa tahtia vanhoja kirjoja pois vai miten saat nämä kaikki uudet mahtumaan jonnekin? Houkuttelevan näköisiä kirjoja listaltasi on, muutama listan kirja on jo löytänyt tiensä meillekin. :)
VastaaPoistaHuh mitä löytöjä! Äkkiseltään kiinnitin huomion Kani nimeltä jumalaan, joka oli hyvä! Minä ostin viime kuussa myös Lessingin Eloonjääneen muistelmat ja Vieraan lapsikin odottelee hyllyssä :)
VastaaPoistaHyviä löytöjä! Seuraelämän säännöt ja Putous oliva mielestäni hyviä kirjoja :)
VastaaPoistaTotean, että eräs hyvä puoli bloggaamisessa on se, että suhteellisuudentaju kasvaa. Kun on verrannut omaa lukemista ja kirjojen ostamista "tavallisiin" ihmisiin, niin nyt on vertailukohtana sellaiset hurjat tyypit kuin sinä! Olen aina ollut sitä mieltä, että tottakai harrastukseen pitää satsata, ja nyt kun sinä näytit nuo pinosi, niin enpä syytä itseäni enää jostain satunnaisesta taskukirjan ostosta ;). Lukuhetkiä!
VastaaPoistaMonta hienoa lukukokemusta löytyy tosiaan varmasti noistakin pinoista! :)
VastaaPoistaPoistankin kyllä kirjoja hyllystäni mutta en likimainkaan samaa tahtia. (Kun pitäisi ehtiä ensin lukea niitä että tietäisi mitkä joutavat poistettaviksi! :D) Nikkaroimme miehen kanssa puolisentoista vuotta sitten uuden hyllystön, johon varasin tyhjää tilaa sen verran reilusti että sitä riittää vielä - tätä menoa ei tosin kovin pitkään! Hyllyähän voi onneksi helposti jatkaa, seinääkin on tyhjänä vielä kolmisen metriä... ;)
Ja Marjatta, olen ennenkin näiden postausten kohdalla todennut että kiva kun voi olla lohdullisena vertailukohtana... ;)
Kani ja Velho <3 <3 <3
VastaaPoistaKyllä lukutoukan kodissa voi jouluvalot olla tuolla tavalla kirjapinon koristeena vaikka koko joulun :)
Voisihan sekin tietysti olla mukavaa ja oikein sopivaa! Laitoin nyt kumminkin kirjat takaisin hyllyyn ja valot pihalle. :D
VastaaPoista