perjantai 6. tammikuuta 2012

Vuosi 2011: tilastoja ja top 10

Jospa viimein ehtisin vähän keskittyä ajattelemaan viime vuoden lukemisia, ennen kuin tämänvuotiset pääsevät painostamaan tullakseen blogissa esitellyiksi! ;)

Ensin tilastoja. Vastaavat vuodelta 2010 löydät täältä!

Vuoden saldo: 47 paperikirjaa + 12 äänikirjaa = 59 kirjaa. Koko listaa voit kurkata tuosta ylempää Luetut 2011 -välilehdeltä. Pudotusta edellisvuodesta siis 30 kirjaa. Mihinkähän olen oikein käyttänyt kaiken sen ajan jonka olen viettänyt poissa kirjan äärestä?? En suinkaan vain huomattavasti entistä useamman kirjablogin lukemiseen... :)

Luettuja sivuja yhteensä: 13956 (+ sivunumeroimaton The Arrival). Tässä vähäisempi lukeminen vasta näkyykin - luku on lähes puolittunut! :o Sivuja/kirja keskimäärin 303. Pisin kirja Anna Karenina, 917 sivua, lyhin Lastentarinoita, 69 sivua.

Äänikirjojen kuuntelua yhteensä: 192 h 50 min. Tunteja sentään on kertynyt! Onneksi olen löytänyt äänikirjat, sillä ilman niitä työmatkaviihdykkeenäni vuoden saldo olisi entistäkin vähäisempi. :) Keskimäärin 16 h/kirja. Pisin kuunneltu kirja Harry Potter ja Feeniksin kilta, 33 h, lyhin Ronja ryövärintytär, 6 h.

Kirjoja naisilta 21, miehiltä 38. Lukemiseni ovat yleensäkin lievästi mieskirjailijoihin painottuneita, mutta 2011 näkyy olleen erityisen miesvaltainen vuosi - varsinkin kun ottaa huomioon että naisten osuudesta peräti kolmannes on yhden ainoan naisen, J. K. Rowlingin aikaansaannosta.

Omasta hyllystä 24, kirjastosta 35. Omassa hyllyssä sitä lukemista tosiaan riittäisi useammankin vuoden tarpeiksi, mutta pahus kun tuosta kirjastossa käymisestä tulee aina kierre... :)

Romaaneja 47
Novellikokoelmia 6
Runokirjoja 1
Tietokirjoja 1
Sarjakuvia 1
Valokuvakirjoja 1
Harrastekirjoja 1
Näytelmiä 1
Viime vuodenvaihteessa haaveilin saavani luettua edes yhden tietokirjan kaiken kaunon lomassa, ja siinä sentään onnistuin. Aikomus tälle vuodelle: lisää sarjakuvia!!

Alkuteos julkaistu:
2010-l. 2
2000-l. 31
1990-l. 10
1980-l. 6
1970-l. 4
1950-l. 1
1910-l. 1
1800-l. 4
Vähän vähemmän 2000-luku-keskeinen jakauma kuin viimeksi.

Kotimaisia 12, ulkomaisia 47.

Suomenkielisiä alkuteoksia 10
Englanninkielisiä alkuteoksia 6
Käännöksiä näistä kielistä:
englanti 24
ruotsi 6
ranska 2
italia 2
venäjä 2
espanja 2*
unkari 1
albania 1**
kreikka 1
portugali 1
saksa 1
*toinen luettu englanninkielisenä käännöksenä
**suomennettu ranskannoksesta

Uusia kirjailijatuttavuuksia 35.

--------------------------------------------------------

Ja sitten siihen vaikeampaan tehtävään, eli vuoden huippujen valitsemiseen. Vaikka valinnanvaraa olikin aiempaa vähemmän, mahtui joukkoon monta erittäin hienoa lukukokemusta. Pähkäilyn ja tuskailun jälkeen, tässä top 10 ilman mitään keskinäistä paremmuusjärjestystä:











Kiitos kaikille lukijoilleni erinomaisesta seurasta viime vuonna! :)

11 kommenttia:

  1. Ihanaa, että luit Ros Wynne-Jonesin kirjan Sade lankeaa. Olisin halunnut sille oikein paljon blogisavuja.

    Kiitos samoin sinulle upeaa vuotta 2012!

    VastaaPoista
  2. Minäkin luin viime vuonna Sade lankeaa sekä Naurujen maan. Molemmat olivat erinomaisia, etenkin naurujen maa erikoisuudellaan teki vaikutuksen.!

    VastaaPoista
  3. Leena: Niitä kirja kyllä ansaitsisi!

    Tuulia: Carrollilla on tosiaan erikoinen, erittäin mielenkiintoinen tyyli. :)

    VastaaPoista
  4. Sinulla on suosikeissasi kaksi omaa ikisuosikkiani: Paroni puussa sekä Kesäkirja. Naurujen maa oli itsellänikin eräs vuoden 2011 huippulukemisista. Meinasin unohtaa (miten saatoin?!) sen kirjavuoteni kohokohdista niitä listatessani, mutta annoin kirjalle "kunniamaininnan". :) Sinä olet muistaakseni lukenut muutakin Carrollilta? Minunkin pitäisi.

    VastaaPoista
  5. Kivasti tehty tilasto! Minulle on jäänyt mieleen, että tuon Juostun maan haluaisin lukea. Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  6. Hauskaa lukea tilastoja lukuvuodelta! Sinulla on upea määrä uusia tuttavuuksia luetuissasi. Minulla meni kotimainen ja käännetty tänä vuonna ensimmäistä kertaa tasalukuun.

    Onnekasta kirjavuotta 2012!

    VastaaPoista
  7. Katja: Joo, Carrollilta olen lukenut myös sen toisen suomennetun eli Valkoiset omenat. Naurujen maasta pidin enemmän mutta hyvä oli toinenkin! Pari englanninkielistä on odottelemassa.

    anni.M: Kiva kuulla ajatuksiasi sitten jos sen luet! :)

    Valkoinen Kirahvi: Uudet tuttavuudet ovat kivoja, mutta toisaalta niitä ahmiessa jää se laajempi tutustuminen vanhojen suosikkien tuotantoon vähän paitsioon! :)

    Kotimainen kirjallisuus tulee mulla varmaan pikkuhiljaa lisääntymään, koska olen sen oikeastaan "löytänyt" vasta blogien ansiosta. Painotus säilyy silti ulkomaisen puolella, luulen.

    Hienoa vuotta 2012 teille kaikille myös!

    VastaaPoista
  8. "Kirjastosta käymisestä tulee kierre...". Kuulostaa niin tutulta... Olet luenut kyllä upean monipuolisesti noiden käännösten suhteen, epäilen, että itselläni ollaan melkein vain britti-amerikka-pari japani-yksi venäjä -akselilla... Pitänee tutkia tuokin joskus :).

    VastaaPoista
  9. Onneksi on palautusluukku, josta voi edes joskus käydä ne lainansa työntämässä ilman uusiin kiusauksiin joutumista... :D

    Siitä olen kyllä iloinen että tuota käännösvalikoimaa on kertynyt ihan ilman sen kummenpaa tietoista yrittämistä - vaikka englanti toki jyrääkin edelleen!

    VastaaPoista
  10. Parhaiden listaltasi moni on TBR-listallani, mutta lukenut olen vain Pottereita (en erityisesti pitänyt( ja Ronjan (jota rakastin, niin kuin kaikkea Astrid Lindgrenin kirjoja).

    Oli kiva lukea tilastojasi! Hyvää lukuvuotta 2012. :)

    VastaaPoista
  11. Lindgreniä täytyy kyllä lukea lisää. Yritin kuunnella Veljeni, Leijonamieltäkin äänikirjana mutta jouduin toteamaan että siinä formaatissa ne ovat makuuni turhan hidastempoisia. Ronjankin kanssa oli jo aika pahoja vauhtiinpääsyvaikeuksia. :) Siis painettua kirjaa lainaamaan jossain vaiheessa!

    Antoisaa kirjavuotta sullekin! :)

    VastaaPoista